Thomas Teglaard mener, psykiatriske patienter kan være besat af dæmoner. Det kostede ham i går jobbet.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mennesker - og blandt dem folk med psykiske problemer - kan være besat af dæmoner. Det mener psykiater og forfatter Thomas Teglgaard, og det synspunkt har nu kostet ham jobbet som reservelæge på Psykiatrisk Sygehus i Hillerød.

»Jeg har været glad for at være på Hillerød Sygehus, og jeg er ked af ledelsens beslutning,« var alt, hvad Thomas Tegl-

gaard ville sige til B.T. i går om sagen.

Ledelsen på sygehuset har meddelt Teglgaard, at den ikke vil forlænge hans kontrakt, som udløber til august.

»Det kan jeg bekræfte, men derudover har jeg ingen kommentarer til sagen. Det er en personalesag,« siger Peter Traufeldt, lægechef på Psykiatrisk Sygehus.

Sagen startede, da Teglgaard i efteråret 2004 offentligt sagde, at psykiatriske patienter kan være besat af dæmoner eller onde ånder.

Han fik dengang en næse af sygehuset og forbud mod at udtale sig yderligere.

Nej til dæmonuddrivelse
»Her på sygehuset tilbyder vi moderne videnskabeligt baserede undersøgelser, behandling og pleje. Dæmonuddrivelse hører under ingen omstændigheder til her, og det vil heller ikke forekomme,« sagde Peter Traufeldt dengang til Kristeligt Dagblad.

Til Indre Missions Tidende siger Thomas Teglgaard:

»Jeg havde forestillet mig, at sagen var uddebatteret. Jeg fik en næse, og jeg har været 100 procent loyal over for min arbejdsplads, som jeg altid har været glad for. Men ledelsen har åbenbart kun ventet på en anledning til at slippe af med mig.«

Peter Traufeldt: Generelt er ens overbevisning med hensyn til religiøse tilhørsforhold en privat sag. Men hvis ikke man håndterer det hensigtsmæssigt, kan der opstå et problem.«

chris@bt.dk