Fredagens skyldig-kendelse ved nævningetinget i Nykøbing Falster er langt fra første gang, at den 31-årige sygeplejerske Christina Aistrup Hansen har formået at skabe drama omkring sin person.

Faktisk har det ifølge flere kolleger fra Nykøbing Falster Sygehus nærmest været normen i de år, hvor hun har arbejdet på sygehuset. Faktisk i en grad, så særlig dramatiske vagter med dødsfald, hjertestop eller styrtblødninger på hendes afdeling efterhånden kom til ligefrem at hedde "Christina Hansen-vagter".

I vidneskranken i Nykøbing Falster har kollegerne tegnet et billede af en fagligt dygtig, men også kantet og dramatiserende kollega, der formåede at vække stærke følelser omkring sin person blandt kollegerne.

Nogle så nærmest op til hende som kollega og ven, mens andre fik det uhyre anstrengt med hende og efterhånden ligefrem begyndte at nære en stærk mistanke mod hende for at slå patienter ihjel. Blandt andet også fordi, at det meget ofte var hende, der opdagede hjertestoppene og som den første forsøgte at give patienterne førstehjælp.

Tit døde der bemærkelsesværdigt mange patienter på Christina Hansens vagter. På et tidspunkt i 2014 skrev hun ligefrem selv i en sms til en kollega: "Jeg har lige taget livet af en." Og efter den sidste, dramatiske nattevagt mellem 28. februar og 1. marts 2015, hvor fire patienter døde på sygeplejerskens afdeling, følte hun igen trang til at dele nyheden om de døde patienter med omgivelserne.

Det skete via et opslag om morgenen på hendes Facebook-profil, hvor hun ifølge et vidne blandt andet skrev, at der kunne laves en film om den skrækkelige nat.

Kollegaen forklarede i retten, at hun fandt opslaget så upassende, at hun straks slettede Christina Aistrup Hansen som ven. Samme eftermiddag blev sygeplejersken anholdt og sigtet for drab. Hun har nu været frihedsberøvet i 481 dage, og har nu udsigt til fortsat at skulle tilbringe lang tid bag tremmer.

Christina Aistrup Hansen blev uddannet som sygeplejerske i 2009 og nåede indtil sin anholdelse 1. marts i fjor at være ansat på to afdelinger på Nykøbing Falster Sygehus - først medicinsk afdeling M 130 indtil 2012 og derefter Akutafdelingen.

Flere kolleger har som vidner i retten tegnet et billede af en meget selvbevidst og handlekraftig sygeplejerske, der ikke var blev for at bringe sig selv i fokus ved at tage styringen, når der indtraf en livstruende situation hos en patient. Tilsyneladende mente hun også, at hun i nogle tilfælde bedre end lægerne kunne afgøre, hvordan en patient skulle behandles.

På den famøse nattevagt fra kl. 19.00 den 28. februar til kl. 07.00 den 1. marts i fjor på Akutafdelingen spåede hun ved sin ankomst over for kollegerne, at tre patienter ville være døde inden kl. 23. Det kom - på nær en halv time - til at holde stik.



Og tidligere på aftenen omkring kl. 20.45 havde hun en "skarp dialog" med en tilkaldelæge, fordi hun fandt det uforsvarligt at beholde en bestemt patient på Akutafdelingen.

Denne patient var den 73-årige Maggi Margrethe Rasmussen, som den 31-årige sygeplejerske ifølge politiet senere på natten forsøgte at dræbe med en livsfarlig medicin-cocktail. Den svagelige patient overlevede dog på et hængende hår, og var indkaldt som vidne under nævningesagen.



Christina Aistrup Hansen begyndte sin uddannelse som sygeplejerske i Herlev i 2004 efter at have arbejdet som ufaglært blandt andet i Føtex og på et plejehjem. Hun blev færdig som sygeplejerske i 2009, og under sit praktikforløb på Akutafdelingen på Herlev Sygehus var hendes interesse for det uforudsigelige arbejde på en akutafdeling blevet vakt.

I 2007 blev hun kæreste med den senere far til hendes barn, og hun blev hurtigt gravid og flyttede til Møn. I 2009 afsluttede hun sin uddannelse og blev kort efter ansat afdeling M130 på Nykøbing Falster Sygehus.

Her steg antallet af dødsfald markant under hendes ansættelse, og især på hendes vagter. Nogle kolleger begyndte i det stille at nære mistanke til hende, og efter patienten Arne Herskovs mistænkelige død i marts 2012, blev Christina Aistrup Hansen i lighed med det øvrige personale på afdelingen afhørt af politiet. Man undrede sig over den store mængde morfin og stesolid i den døde patient, men efterforskningen måtte dog henlægges, uden at nogen blev sigtet.

Samtidig var den nu 31-årige sygeplejerske dog også blevet grundigt upopulær hos en del af sine sygeplejerske-kolleger, fordi hun under en privat 30 års-fødselsdag havde flirtet med en venindes kæreste og taget ham med hjem.

Det førte særligt til en dårlig stemning i forhold til en bestemt kollega, og deres gensidige stridigheder og giftigheder på blandt andet Facebook ødelagde klimaet på arbejdspladsen så voldsomt, at de til sidst begge blev indkaldt til tjenstlige samtaler.

Også i privatlivet var der på det tidspunkt uro. Hendes forhold til datterens far ophørte i 2012, og hendes lillesøster døde i oktober 2013 efter at have været syg af kræft i godt halvandet år. I retten forklarede hun, at hun omkring det tidspunkt tog noget af sin søsters sovemedicin Zopiclone for at kunne falde i søvn, og året efter fik hun også morfin, da hun var indlagt med en cyste i underlivet.

Den 31-årige sygeplejerske har siden sin anholdelse nægtet sig skyldig i alle anklager.