Søndag kommer kulminationen på 63 kampe ved VM i Brasilien, når Tyskland og Argentina står overfor hinanden i finalen. Her bliver særligt hele Argentinas håb om VM-guld lagt over på én mand, Lionel Messi.

Messi selv er også opmærksom på, hvor meget VM-trofæet vil betyde for ham, og han er klar til at droppe alle tidligere anerkendelser for VM-guldet.

- Jeg ville give alle de priser, jeg har vundet for, at vi kan vinde VM. Det er det allerstørste man kan vinde. Det er noget man drømmer om, fra man er helt ung, og den drøm forsvinder aldrig, siger Lionel Messi til tyske Bild.

Meget af snakken op til VM har også gået på, at Lionel Messi, endeligt kan bevise, at han er bedre eller lige så god som Diego Maradona, hvis han løfter VM-trofæet efter kampen mod Tyskland.

Men ifølge den tidligere engelske landsholdsangriber Gary Lineker, er der stadig et stykke vej op til Maradona for Messi. Det siger han til den engelske avis Daily Mail.

- Maradona kontrollerede hele VM-slutrunden i 1986, det har Messi stadig til gode. Han har også kun scoret sine mål i gruppespillet, hvor Maradona styrede alt fra start til slut, siger Lineker.

Lineker bliver bakket op af Chelseas manager, José Mourinho, der dog anerkender Messis evner.

- Messi er en fantastisk spiller, men uanset om han bliver kampens spiller i VM-finalen, så er han ikke den bedste spiller gennem tiderne, siger han til Daily Mail.

Tyskland og Argentina mødte hinanden i finalen i 1986 og 1990, hvor det henholdsvis blev til en argentinsk 3-2-sejr og en tysk 1-0-sejr. Der er dermed lagt op til en '3er' i serien mellem de to lande.

Dengang spillede legenden Diego Maradona med i begge finaler, og han tror på sit land på trods af, at Tyskland i deres semifinale vandt historisk stort med 7-1 over Brasilien.

- Argentina kan gøre det. Det er ikke umuligt. Vi så et Tyskland mod Algeriet og et andet Tyskland mod Brasilien, siger han i sit TV-show De Zurda.

Heller ikke Argentinas højreback Pablo Zabaleta er til at ryste. Han ved, hvordan man undgår at falde sammen, som Brasilien gjorde.

- Selv hvis du skulle komme bagud indenfor det første kvarter, må man holde hovedet koldt og spille videre, som man har gjort i de seks seneste kampe, og huske på, at fodboldkampe varer 90 minutter, siger han til engelske The Guardian.

Med til historien hører også, at Tyskland blev endestation for Argentina både ved VM i 2006 og 2010. Det lagde tyskernes topscorer Thomas Müller vægt på ved pressemødet op til finalen.

- Argentina vil være ivrige for at vinde finalen. Hvis det sker, vil ingen huske, hvordan det gik ved de to seneste slutrunder, siger Thomas Müller.