Italiens landstræner Cesare Prandelli tager konsekvensen af landsholdets tidlige exit og træder tilbage. Det samme gælder det italienske fodboldforbunds præsident, Giancarlo Abete.

Det melder det italienske fodboldforbund efter aftenens nederlag til Uruguay på 0-1, som betød at Italien ikke længere er med ved VM i Brasilien, hvor det også blev til nederlag på 0-1 til Costa Rica samt en sejr på 2-1 over England, som eneste lyspunkt.

- Det tekniske projekt mislykkedes, og derfor er det kun rigtigt, hvis jeg tager ansvaret for det, lyder det fra Prandelli ifølge Football-Italia.net.

Prandellis opsigelse kommer efter han for blot en måned siden forlængede sin aftale med det italienske landshold indtil sommeren 2016.

Præsidenten for det italienske fodboldforbund FIGC, Giancarlo Abete, træder også tilbage, men siger at den beslutning blev taget før VM gik i gang. Han håber dog på, at Prandelli vil skifte mening.

- Han har tilbudt at træde tilbage, men jeg har indkaldt til et møde i FIGC, hvor jeg håber, han ombestemmer sig. Resultater som andenpladsen ved EM 2012 og tredjepladsen ved Confederations Cup og en komfortabel kvalifikation til dette VM kan ikke ignoreres.

Italien havde også et forfærdeligt VM i 2010, hvor landet som forsvarende mestre på det tidspunkt også røg ud allerede i gruppespillet, som ellers har været helt utænkeligt for de firdobbelte verdensmestre.