Lyt til artiklen
Danmarks landstræner Morten Olsen har i sine VM-klummer i BT langet ud efter den hollandske landstræner, Louis van Gaal, og hans brug af 5-3-2-systemet. Olsen har især kritiseret, at Holland er gået væk fra den bolddominerende fodbold, som gennem årene har kendetegnet den hollandske spillestil. Ja, Olsen har ligefrem kaldt Holland for et kedeligt hold.

En af de hollandske stjerner Wesley Sneijder blev spurgt til de kritiske røster, der har været omkring den nye hollandske spillestil. Og svaret var klart. Kritikken er skudt ved siden af.

- Jeg har godt læst, at nogle trænere har gjort sig kloge på, at vi er gået væk fra vores ånd og filosofi. Man kan jo spørge sig selv, om vi helst vil vinde fodboldkampe eller spille smuk fodbold. Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker, sagde Sneijder ved en presseseance.

-Vi har vundet vores tre første kampe. Vi har slået Spanien 5-1, vi har besejret et meget dygtigt chilensk hold 2-0, vi har slået et godt kæmpende australsk hold.Kan man virkelig kritisere det? Mange går op i talkombinationen af systemet, men spillestilen er lagt an på at få mest muligt ud af de spillere, der er her, forklarede Wesley Sneijder.

Holland møder Mexico i 1/8-finalen senere søndag. Kampen bliver spillet kl. 18 og bliver vist på DR1.