VM-finalen er lige på trapperne, hvor Tyskland og Argentina mødes efter 63 kampe er blevet spillet ved dette VM. Her har de fået seks kampe hver og er nu klar til finalen.

Men hvordan har de klaret sig indtil nu? Her er en lille samling af statistikker for de to hold, og det giver et klart billede af, hvorfor mange har vurderet Tyskland til at være favoritter til at vinde finalen.

1. Tyskerne løber mest


Det er ikke meget, der skiller de to hold, der begge har været ude i lange kampe, og derfor løbet meget. Men tyskerne har hver især lige bevæget sig lidt mere end argentinerne. Tyskerne har i gennemsnit løbet 116 kilometer per kamp, mens argentinerne er på 113.9 kilometer

2. Tyskerne afleverer mest

Begge hold har samme succesprocent på 80 procent, men tyskerne har ved VM lavet næsten 500 afleveringer mere end Argentina. Fordelingen er på 2928 til Argentina, mens Tyskland har gennemført 3421.

3. Langt flere tyske mål


Det har ikke været nogen hemmelighed, at Argentina har haft svært ved at score. Det er også kun blevet til syv mål i de seks kampe, de har spillet, mens Tyskland har lavet 17 mål. Det giver 1,2 mål per kamp til Argentina, mens Tyskland har lavet 2,8 mål per kamp og altså 1,6 mål mere end Argentina.

4. Tyskerne skyder bedre


Noget af det, der har betydning, er kvaliteten af skuddene på mål, For faktisk har Argentina skudt 15,8 gange per kamp, mens Tyskland har skudt 14,7. Dog rammer tyskerne målet 70 procent af gangene, mens Argentina kun rammer målet 60 procent af forsøgene.

5. Tyskerne laver flest frispark


Undervejs i turneringen har tyskerne tilsyneladende også været mere kyniske end Argentina. Her har tyskerne nemlig lavet 71 frispark, mens det er blevet til 64 for Argentina.

Tallene er fra FIFAs database.