En bule på størrelse med et velvoksent hønseæg midt i panden vidner om dramaet, efter den 36-årige bjergbestiger Adam Potter mirakuløst overlevede et styrt fra bjerget Sgurr Choinnich Mor i nærheden af Skotlands vestkyst.

Nu fortæller han sin historie til engelske Sky News.

Redningsmandskabet frygtede, at den 36-årige bjergbestiger fra Glasgow var død, men da de fandt ham, stod han oprejst og læste et kort. Han var sluppet nådigt med skrammer og en mindre kvæstelse i brystet.

Han klatrede i en gruppe, da han gled og meget hurtigt kom op i fart. Han prøvede forgæves at stemme imod.

- Jeg kunne ikke, fordi jeg røg ud over klippekanten og fik masser af fart på. Jeg prøvede at sagtne farten med mine fødder, min hænder. Min vandrestok. Så røg jeg ud over endnu en klippekant og sådan fortsatte det, fortæller han til Sky News.

Det var først efterfølgende, da han talte med redningsmandskabet i helikopteren, at det gik op for ham, at han var faldet 300 meter ned, og at nogle af faldene var omkring 30 meter. Og så følte han sig rimelig heldig med, at han var sluppet så billigt.

Løjtnant Tim Paker fortæller til Sky News, at redningsmandskabet i helikopteren først troede, at det var den forkerte person, de havde lokaliseret, da de så en mand stå oprejst, mens han kiggede på et kort. Det var for utroligt, at nogen kunne have faldet så brat i det terræn uden at komme alvorligt til skade.

De blev dog overbevist, da de kunne se rester af hans udstyr, der lå spredt i en vertikal linje fra mange meter oppe ad bjerget og ned.