Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En er død og en anden såret efter et uhyggeligt knivdrama i Oslo natten til søndag.

Charlotte var på vej hjem i en hyrevogn gennem Oslo lidt efter klokken 02.00 natten til søndag, da en blodig hånd pludselig ramte bilruden og en ung mand indsmurt i blod tryglede om hjælp.

- Først troede jeg, at det var en Halloween-spøg. Der var mange udklædte mennesker i gaderne, men vi fandt hurtigt ud af, at det ikke var for sjov, fortæller den svenske kvinde til den norske netavis vg.no.

Stoppede taxa med stikstår

Den svenske kvinde, der bor og arbejde i Oslo ønsker tilsyneladende ikke at træde frem med fuldt navn og billede, men hendes beretning til vg.no er til gengæld både tragisk og dramatisk.

- Det viste sig, at den unge mand havde et stiksår, og da taxa-chaufføren opdagede alvoren indvilligede han straks i at tage ham med, fortæller hun.

Den unge mand åbnede selv døren til passagersædet og satte sig ind, men så var kræfterne også brugt op. Han kunne ikke lukke den igen.

- Han sagde, at han ville på skadestuen, og så besvimede han.

Taxa-chaufføren og Charlotte enedes om lynhurtigt at bringe manden til akutmodtagelsen i en nærliggende lægevagt i Bislett-kvarteret. Herfra blev manden dog straks overført til traumeafdelingen på Oslo Universitetshospital, hvor manden blev opereret. Hans tilstand er stabil.

- Taxachaufføren kan med sin hurtige reaktion udmærket have reddet den unge mands liv, siger politiinspektør Hanne-Kristin Rhode, der har haft en usædvanlig begivenhedsrig nat.

Alarmeret om drab

Klokken 02.23 blev politiet alarmeret om et drab på en adresse i Bislett kvarteret.

Det syn, der mødte de fremmødte betjente, glemmer de nok ikke med det samme igen. 

'GUD', stod der skrevet i menneskeblod på glasdøren ind til en opgang. Trappeopgangen flød i blod og oppe i en lejlighed, lå liget af en norsk mand i begyndelsen af 20'erne.

Kort efter kom der meldinger fra borgere, der havde set to unge blodindsmurte mænd i boksershorts.

Den ene havde en kniv i hånden. Han er anholdt. Den anden er manden, som Charlotte og taxachaufføren reddede.

- Vi mener at have styr på både gerningsmand og gerningsvåben. Men før vi får afhørt offeret, har jeg ikke meget mere at sige, siger politiinspektør Hanne-Kristin Rhode til vg.no.

Andre læser også