Lyt til artiklen

Den ene er blot 15 år og den anden er 23 år, men et landbyråd kun bestående af mænd har bestemt, at de skal voldtages og bæres nøgne gennem byen, fordi de har ladet deres bror stikke af med en gift kvinde fra en højere kaste.

Rædselshistorierne om voldtægt fra Indien fortsætter atter. Søstrene har tryglet Højeste Ret om at omstøde deres afgørelse. De er blevet ofre for en såkaldt 'øje-for-øje'-dom i delstaten Uttar Pradesh, der ligger små 50 kilometer fra hovedstaden Delhi.

Det skriver The Telegraph.

Kastesystemet i Indien udgør en arvelig socialklasse. Broderen til de nu to voldtægtsdømte kvinder kommer egentlig fra en kasteløs familie, men han forelskede sig i en kvinde fra en højere kaste - og kærligheden lod til at være gengældt. Kvinden blev imidlertid tvunget ind i et arrangeret ægteskab med en mand fra sin egen kaste tilbage i februar måned. Men så stak hun af med søstrenes bror i marts.

Læs også:

Læs også:

Parret vendte dog tilbage til landsbyen efterfølgende, fordi mandens familie angiveligt var blevet tortureret af politiet. Og nu skal søstrene altså tage straffen for brorens ugerning. Efter dommen stak søstrene af til hovedstaden Delhi, men når de vender hjem, venter straffen på dem: Voldtægt og nøgen ydmygelse i gaderne i landsbyen.

Amnesty International har bedt om begæring af straffen med følgende udtalelse: 'Intet kan retfærdiggøre denne afskyelige straf. Det er ikke fair. Det er ikke rigtigt. Og det er imod loven.'

»Voldtægt er en modbydelige forbrydelse, ikke en straf. Det er ikke underligt, at denne ''dom'' har provokeret til global forargelse,« siger Rachel Alcock fra Amnesty International.

Indien har de senere år haft mange kedelige historier omkring voldtægter. Tilbage i 2012 blev en 23-årig kvinde gruppevoldtaget i Delhi, og det sendte et ramaskrig gennem landet, hvilket førte til massive protester i gaderne. Regeringen lovede en ændring i straffelovgivningen, men ifølge den 23-årige kvindes far er det stadig ikke sket.