Den verdensberømte teoretiske fysiker Stephen Hawking har uhyggelige forudsigelser om vores planet.

En af de mest anerkendte fysikere i historien, engelske Stephen Hawking, advarer om, at menneskeheden vil forsvinde fra Jordens overflade allerede om 600 år. Så hvis menneskerne ønsker fortsat at kunne overleve på vores planet, må vi tage drastiske metoder i brug, mener han.

Den berømte fysiker talte ved et topmøde i Beijing, hvor forskere giver et indblik i deres seneste opdagelser. Her gav Stephen Hawking et lille glimt af, hvordan han forudser fremtiden bliver, skriver New York Post.

Søndag blev det populære topmøde 'Tencent WE Summit 2017 Beijing' afholdt, og her sagde fysikeren, at det vil få fatale konsekvenser, hvis vi ikke tager nogle store skridt i en ny retning. Hvis vi fortsætter ad samme vej som indtil nu, vil vores planet blive overbefolket og et øget forbrug af energi og Jordens ressourcer vil føre til, at planeten bliver en stegende kugle af ild.

Den engelske videnskabsmand håber, at flere vil støtte projektet om at nå til den nærmeste stjerne uden for vores solsystem.
Den engelske videnskabsmand håber, at flere vil støtte projektet om at nå til den nærmeste stjerne uden for vores solsystem. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Stephen Hawking var med på en video til topmødet, og han fortalte om sine eventyrlige rumplaner. Han bad investorere om at skyde penge i muligheden for at rejse til den nærmeste stjerne uden for vores solsystem for at undersøge, om der findes en beboelig planet i nærheden. En af de nærmeste stjerner er Alpha Centauri, der er omkring 4,3 lysår væk.

Stephen Hawking støtter et projekt, der har planer om at nå til den nye stjerne inden for 20 år. Til det skal der bruges et mini-fartøj som kaldes et nanocraft, der kan rejse med op til 20 procent af lysets hasitghed, og derfor vil det 'kun' tage omkring 20 år at nå dertil.

Det svarer til, at et såkaldt nanocraft kan flyve forbi Pluto på bare et par dage, sagde Stephen Hawking på topmødet:

»Sådan et system kan nå Mars på under en time, eller nå til Pluto på få dage, passere Voyager (der blev sendt ud i rummet i 1977, red.) og nå til Alpha Centauri på lige over 20 år,« sagde Hawking.

Fysikeren opfordrede investorerne til at investere i forskningen og projektet, så det kan blive til virkelighed.

Tidligere har den engelske fysiker også malet et skræmmebillede af kunstig intelligens, som han frygter, vil blive menneskehedens død.

Stephen Hawking fik i en alder af 21 år konstateret ALS, der er en nervesvækkende sygdom. Han kan derfor ikke bruge sin krop, og han sidder i kørestol. Stephen Hawking taler gennem en stemmecomputer, da sygdommen har taget stemmen fra ham.