Den verdensberømte videnskabsmand Stephen Hawking frygter for den menneskelige arts fremtid og overlevelse. Han er simpelthen bange for, at vi bliver kvalt i vores egen succes og ender med at uddø.

Det fortæller 75-årige Stephen Hawking i et interview med magasinet Wired ifølge Cambridge News.

Fysikprofessoren ved universitetet i Cambridge advarer om, at den teknologiske udvikling er ved at løbe løbsk. Snart vil den kunstige intelligens være så udviklet, at den begynder at konkurrere med - og endda overgår os mennesker.

»Jeg frygter, at AI (kunstig intelligens, red.) fuldstændig vil erstatte os mennesker. Når vi kan designe computervira, vil nogen på et tidspunkt designe kunstig intelligens, som kan forbedre og reproducere sig selv. Det vil blive en ny livsform, som kan udkonkurrere menneskene,« siger Hawking til Wired.

LÆS OGSÅ: Eksperter har gjort opsigtsvækkende opdagelse under Keopspyramiden

Selvom det skulle lykkes os at holde styr på den kunstige intelligens, før den bliver så effektiv, at den kan overgå os, er menneskearten på vej mod dommedag, fordi vi ikke evner at passe på planet, påpeger Hawking.

»Jeg tror, vi allerede er kommet så langt, at vi ikke længere bremse udviklingen,« siger han og fortsætter:

»Jorden bliver for lille til os. Den globale befolkning vokser med alarmerende hast og vi er i fare for at udslette os selv.«

Det er ikke første gang, Stephen Hawking kommer med dystre forudsigelser om menneskehedens fremtid. Under en konference på den spanske ø Tenerife sidste år advarede han om, at vi inden for 100 år skal finde andre planeter at bosætte os på - ellers risikerer vi at uddø som følge af overbefolkning, forurening og en kunstig intelligens vi risikerer at miste styringen med.

»For seks år siden advarede jeg mod forurening og overbefolkning. Det er blevet værre siden. Befolkningen er vokset med en halv milliard siden sidste interview, og uden udsigt til at udviklingen stopper.«

»Med denne rate vil der være 11 milliarder i 2100. Luftforurening er vokset med otte procent de sidste fem år. Mere end 80 procent af indbyggerne i urbane områder er udsat for farlige mængder af luftforurening,« sagde han ved den lejlighed ifølge The Independent.

Stephen Hawking er derfor stærkt kritisk over for den amerikanske præsident Donald Trump, fordi han har trukket verdens førende supermagt ud af den såkaldte Paris-klimaaftale, der blandt andet har til formål at reducere udledningen af CO2 og forhindre globale temperaturstigninger frem mod 2020.

»Vi er tæt på et vendepunkt, hvor den globale opvarming ikke kan vendes. Trumps handling kunne skubbe Jorden ud over randen, så det bliver et sted som Venus med temperaturer på 250 grader og svovlsyreregn,« siger professor Stephen Hawking til BBC.