Den formodede russiske spion Robert Christopher Metsos er forsvundet, efter han i søndags blev anholdt på Cypern.

Det skriver CNN.

Robert Christopher Metsos er en ud af den 11 mand store russiske spionring, der siden 1990'erne har lokket følsomme oplysninger ud af amerikanske topembedsmænd og givet dem videre til den russiske efterretningstjeneste SVR - nuteidens KGB.

Robert Christopher Metsos er mistænkt for at være mellemmanden for de russiske spioner, og har muligvis også sørget for deres lønninger. Han er desuden mistænkt for at hvidvaske penge.

Robert Christopher Metsos blev anholdt af Interpol i byen Larnarca på Cypern i søndags, da han ville nå et fly til Budapest. Han blev dog hurtigt løsladt mod kaution. Til gengæld konfiskerede politiet hans pas og pålagte ham at melde hos politiet hver aften.

Men onsdag aften mødte Metsos ikke op - og han var heller ikke at finde på sit hotel. Derfor er han nu efterlyst af cypriotisk politi.

Metsos spionkolleger bestod af fire pæne ægtepar, der levede et tilsyneladende normalt familieliv i forskellige amerikanske forstæder. Nogle levede med falske identiteter, og de udgav sig for at være britiske, irske og canadiske statsborgere. Metsos rejste selv på et canadisk pas.

En af Metsos spionkolleger, den 28-årige Anna Chapman har i USA vundet berømmelse for at være personificeringen af en Bond-babe. Både USA og Rusland har meldt ud, at sagen ikke får betydning for de to landes forhold, der i løbet af de senere år er blevet forbedret væsentligt.