Retssagen om Oscar 'Blade Runner' Pistorius drab på kæresten modelkæresten Reeva Steenkamp er i gang igen efter at have ligget stille i en uges tid på grund af sygdom.

Nu er det forsvarerens tur til at hive vidner ind, og den verdenskendte løber sidder selv i vidneskranken mandag.

Den olympiske sprinter forklarer, hvor meget dødsfaldet af Reeva Steenkamp har påvirket ham, og at han ofte vågner midt om natten og kan lugte blod.

- Jeg er bange for at sove. Af flere grunde. Jeg har frygtelige mareridt, hvor jeg vågner og kan lugte blod. Jeg vågner i en tilstand af total angst, forklarer Pistorius og siger, at han tager antidepressiver hver dag.

Det er forsvareren Barry Roux, der afhører Pistorius, og han forsøger at tegne et menneskeligt billede af sprinteren, så han ikke bare fremstår, som en mand der har skudt sin kæreste.

Med grådkvalt stemme fortæller 'Blade Runner' om sin opvækst, hvor faderen døde tidligt, og moderen på tragisk vis pludselig blev syg og mistede livet, da Pistorius kun var 15 år gammel.  Sprinteren vidste ikke, at moderen var syg, før hun endte i koma.

Pistorius fortæller også om, hvordan en bådulykke ændrede hans liv.

I 2009 var han ude at sejle, men båden sank og den benløse sprinter fik smadret hele sit underansigt. Efter ulykken begyndte Pistorius at tage sin sport mere seriøst.

- Jeg følte nærmest, at jeg var ved at drukne i mit eget blod, fortæller Pistorius, der ikke husker så meget af ulykken.

Blade Runner fortalte også tidligere i afhøringen, at han arbejdede frivilligt sammen med den tidligere borgerrettighedsforkæmper Nelson Mandela, hvor de hjalp landmine-ofre i Mozambique.