Germanwings-piloten Andreas Lubitz, der i marts fløj 150 mennesker i døden, søgte inden ulykken hjælp for en ukendt psykisk idelse, fortæller den franske statsanklager.

Efter Germanwings-ulykken i de franske alper i marts er det kommet frem, at andenpiloten Andreas Lubitz låste flyets kaptajn ude af cockpittet, inden han styrtede flyet ned med vilje. Derudover er det også kommet frem, at han var diagnosticeret med en depression.

Og nu fortæller den franske statsanklager Brice Robin, at Andreas Lubitz før ulykken havde kontaktet 'dusinvis' af læger for at få hjælp til en psykisk lidelse, skriver den engelske avis The Telegraph.

Torsdag ville anklageren dog ikke ud med, hvilke symptomer det var, Andreas Lubitz kunne mærke, eller hvorfor han fik lov til at fortsætte med at flyve.

Brice Robin står i spidsen for efterforskningen af styrtet, hvor det allerede nu ligger klart, at Lubitz fik flyet til at styrte ned bevidst.

I næste uge vil Brice Robin tage til Paris for at mødes med pårørende, hvor han vil forklare, hvorfor ligene fra flystyrtet endnu ikke er blevet udleveret.