Islamisk Stat hævder, at det var et af deres medlemmer, der skød og dræbte to svenskere i den belgiske hovedstad, Bruxelles, mandag aften.

Det skriver den militante gruppe, der påtager sig ansvaret for angrebet, på mediet Telegram, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den formodede gerningsmand bag drabene blev skudt og dræbt af politiet dagen efter. Han har selv tidligere erklæret sig som værende medlem af Islamisk Stat.

En tredje person kom til skade under hændelsen, men vedkommende er ifølge belgiske myndigheder ikke død. Han er også svensk statsborger.

Manden, der angiveligt stod bag angrebet, er en 45-årig tuneser, der tidligere har søgt asyl i Belgien, men som fik sin ansøgning afvist i 2020.

Efter afslaget blev han i Bruxelles, hvor han boede uden lovligt ophold, har belgiske embedsmænd tidligere meddelt.

Manden har angiveligt lagt en video på sociale medier, hvor han siger, at han stod bag mandagens angreb.

På videoer på sociale medier kan man blandt andet se den mistænkte iklædt orange jakke køre rundt på en scooter med et gevær i hånden.

Myndighederne giver ham skylden for skuddrabene mandag aften, hvor han skød de tre svenskere forud for en fodboldkamp mellem Belgien og Sverige.

Trusselsniveauet i Bruxelles blev hævet fra tre til fire efter skuddrabene mandag aften. Fire er det højest mulige i Belgien.

Tirsdag eftermiddag blev niveauet igen sænket til tre, efter at den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet. Det meddelte den belgiske premierminister, Alexander De Croo, ifølge Reuters.

Alexander De Croo har på et tidligere pressemøde kaldt handlingerne for "et brutalt terrorangreb".

/ritzau/