Stemningen ved nattens Golden Globe-fest i Los Angeles var høj og forbavsende få at nattens takketaler handlede om politik og Donald Trump.

Men så kom modtageren af aftenens 'lifetime Achivement Award' Meryl Streep på scenen. Og så fik piben en helt anden lyd.

Meryl Streep, der selv var nomineret for sin hovedrolle i musicalfilmen 'Florence Foster Jenkins', bad først sine skuespillerkollegaer om at dæmpe sig, så alle kunne høre, hvad hun sagde med sin forkølede stemme.

Derefter indrømmede Meryl Streep, at den skuespillerindsats, der i 2016 havde fæstnet sig dybest i hendes sjæl, kom fra ingen ringere end Donald Trump.

Meryl Streep nævnte på intet tidspunkt USAs kommende præsident ved navn - Blot som 'manden, der skal beklæde vores landt vigtigste position'..

Og filmstjernen Streep indrømmede også, at hun slet ikke brød sig om den omtalte skuespillerindsats.

»Han gjorde grin med en handicappet journalist. Han brugte sin overlegenhed og sine privilegier, til at nedværdige en svagere person. Dermed satte han tonen for andre, så de kan gøre det samme. Men lad os ikke friste,« sagde Meryl Streep om Donald Trumps opførsel ved en pressekonferrence i 2016.

Meryl Streep havde tårer i øjnene, mens hun brugte hele sin takketale til at advare USA imod den kommende præsident. Og hun forlod secenen til aftenens største bifald.