»Det er vanvittigt, at kansler Angela Merkel tillader så mange mandlige syriske flygtninge i Tyskland.«

Sådan lød det fra Donald Trump i søndags.

»Jeg har set denne migration, og jeg har set folkene. Størstedelen af dem er mænd, og de er stærke mænd. Jeg vil ikke tage imod 200.000 syrere, som kan være tilhængere af ISIS. De her mænd er fysiske unge, stærke mænd. De ligner soldater. Nu er det muligvis ikke sandt, men hvor er kvinderne?,« spurgte Donald Trump i ’Face the Nation’.

Det skriver New York Post.

Den måske kommende præsidentkandidat for Republikanerne hentyder til, at den tyske kansler, Angela Merkel, har budt mange syriske og afghanske flygtninge velkommen, fordi hun mener, det er 'hendes forbandede pligt' at hjælpe dem, der er på flugt. Det forventes, at op mod 800.000 flygtninge vil ankomme til Tyskland, inden året er omme.

»Hvad hun har gjort i Tyskland, er vanvittigt. Det er vanvittigt,« fortalte Donald Trump.

Selv foreslår Donald Trump, at golfstaterne, som ’ikke har andet end penge’, og andre lande bør finde et stort areal i Syrien, hvor de kan skabe en sikkerhedszone til at huse familier. Han tilføjer, at USA kan hjælpe økonomisk, men at USA skal holde sig tilbage fra at byde syriske flygtninge velkommen indenfor. Forklaringen er, at de jo kan være terrorister.

»Jeg elsker en sikkerhedszone for mennesker. Jeg elsker ikke migrationen. Jeg kan ikke lide, at folk kommer. Det her kan ende som den største trojanske hest. Det her kan få den trojanske hest til at ligne peanuts, hvis de her folk viser sig at tilhøre ISIS,« lød det fra Donald Trump.

Med udmeldingen gør Donald Trump det klart, at han er dybt uenig med den amerikanske præsident, Barack Obama, der i sidste måned tillod 10.000 flere syriske flygtninge at søge asyl i USA i løbet af det næste år. Og står det til Obama-administrationen, stopper det ikke her. USA skal fortsætte med at tage deres andel af syriske flygtninge. Også i 2017.