Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er mistænkt for at stå bag flere skyderier i Sydfrankrig, hvor tre børn og en voksen blev dræbt på en jødisk skole samt mordene på tre soldater.

Netop nu har den mistænkte forskanset sig i sit hjem i Toulouse. Herfra har han skudt og såret to betjente. Onsdag formiddag er omkring 300 politibetjente, specialstyrker og redningsmandskab samlet omkring bopælen, hvor han indtil videre har nægtet at overgive sig.

Det ved vi om ham:
 
- Han hedder Mohammed Merah.

- Han er 24 år.

- Han er fransk statsborger med rødder i Algeriet.

- Natten til onsdag blev hans bror anholdt.

- Han har meddelt, at han vil overgive sig i løbet af onsdag eftermiddag.

- Ifølge Claude Guéant - fransk indenrigsminister, påstår den 24-årige, at han er mujahediner, og at han tilhører al-Qaeda.  

- Han har angiveligt tidligere rejst rundt i grænselandet mellem Pakistan og Afghanistan, der er kendt som værende hjemsted for flere al-Qaeda-folk.
 

 
- Ifølge Indenrigsministeren ønsker han at hævne palæstinensiske børn, ligesom han vil hævne sig på den franske hær på grund at dens internationale arrangement - blandt andet i Afghanistan.

- Moderen til Mohammed Merah fortæller, at hun ikke vil være i stand til at tale ham til fornuft i forhandlingerne, da hun ikke kan trænge igennem til ham, og at hun ikke har indflydelse på ham.

- Han er angiveligt blandt andet bevæbnet med en UZI-maskinpistol og en kalashnikov.

- Blev i 2007 fængslet i Afghanistan, men stak af fra fængslet et år senere.

Andre læser også