Den omdiskuterede virale video om krigsforbryderen Joseph Kony, der er blevet set mere end 88 millioner gange på Youtube, har tilsyneladende ikke haft den ønskede effekt.

I videoen, der opfordrer tilskueren til handling, er et af hovedbudskaberne, at vi natten til d. 21. april skulle gå på gaden med plakater og klister og plastre vores lokalmiljøer til med billeder af krigsforbryderen Jospeh Kony for at gøre ham kendt af alle, og dermed skabe det fornødne fokus, der skal til for at drive statsoverhoveder til handling.

Bag videoen står græsrodsorganisationen Invisible Children, som kalder arrangementet om natten 20 april for "Cover the night".

Men dagen derpå, er der ikke mange, der er vågnet op til en verden i Konys tegn.

I Sydney deltog kun omkring 25 mennesker i cover the night, selvom 18.700 havde meldt sig på Facebook ifølge den australske avis The Australian.

Og Sydney ser ikke ud til at stå alene med et nogenlunde uforandret bybillede.

På twitter skriver folk fra hele verden tweets om den manglende opbakning til Invisible Childrens projekt.

- De fire plakater, som Kony-aktivister hang op på Dixie State Universitys kampus i nat, skaber helt sikkert opmærksomhed, skriver brugeren Screetch Powers fra Utah i USA sarkastisk.

- Lol, var det ikke i nat, der var den der Kony-ting, skriver Serena fra Vancouver i Canada og Lily Adams fra Newcastle skriver:

- Jeg så lige en enkelt Kony 2012 plakat. På en lygtepæl i North Shields. Ooo, det stopper garanteret Kony.

Og de tre unge er langt fra de eneste. Det tyske magasin Spiegel efterlyser læsere på det sociale medie, der har set nogle plakater i Tyskland.

En hurtig analyse, af hvad folk søger på på Google, viser også at interessen for Kony dalede hurtigt efter publiceringen på Youtube efter 5. marts 2012. Søgeordet "Kony 2012" var således urørt i slutningen af marts. Dog med et lille opsving op mod eventet.

Hvordan ser det ud i dit lokalområde?
Har du set massive ophængninger af plakater eller bare en enkelt. Send dit billede eller tip til 1929@bt.dk