Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er udbrudt massepanik under en kæmpe technofest i Duisburg i Tyskland.

Mindst 15 mennesker er dræbt, og mere end 100 hårdt kvæstede, skriver den tyske avis Bild.

De 15 - ni kvinder og seks mænd - er trampet og mast ihjel, da der udbrød panik i en tunnel ved hovedindgangen til Love Parade 2010 i Duisburg, hvor flere hundredetusinde mennesker er samlet.

- Jeg har talt 11 døde. Det ligner Baghdad efter et angreb, siger Bilds reporter Frank Schneider, som er på stedet.

- Det var som en krigszone. Der lå døde overalt. Rundt omkring stod og sad der dybt chokerede mennesker, fortæller øjenvidnet Udo Sandhöfer til tv-stationen RTL.

En overlevende fortæller til Bild:

- Jeg var heldig og fandt et lille hul i menneskemassen, men lige ved siden af mig døde to kvinder.

- Der var ingen flugtmuligheder. Menneskemængden var en mur. Jeg var bange for at dø, fortæller Raver Marius til Bild.15 andre er kvæstede under sammenstødet, ifølge politiet, mens tv-stationen NTV rapporterer, at andre 15 måtte genoplives af redningsfolk på stedet.

På grund af de mange mennesker, der er samlet ved festivalpladsen i Duisburg, havde redningskøretøjer yderst vanskeligt ved at komme frem til ulykkesstedet.

Festen fortsætter

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at festivalen flere steder fortsatte trods tragedien, men det skyldtes muligvis, at nyheden om de mange dræbte endnu ikke var nået ud til alle på festivalområdet.

Ifølge Love Parades hjemmeside begyndte festivalen lørdag klokken 14 og skulle fortsætte til midnat. Technofesten i Duisburg fortsætter, da det frygtes, at en afblæsning vil udløse endnu mere panik på stedet.

Arrangørerne siger, at 1,4 millioner mennesker var mødt op til festivalen, mens dpa skriver, at der var omkring en halv million på technoområdet, da ulykken indtraf.bt.dk følger sagen løbende.

Ved du noget, er du til Love Parade i Duisburg eller kender nogen der er, så tip bt.dk

Andre læser også