Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tour-feltet har på de danske etaper en spektakulær både loyal og royal følgesvend.

Ud over at kronprins Frederik kommer til at følge Tour de France i Danmark, så kommer et bestemt skib også til at følge rytterne.

Der er tale om kongeskibet Dannebrog, som normalt bruges til at fragte den kongelige familie rundt i verden, og som i denne omgang skal sejle Kronprins Frederik rundt.

Det oplyser Kongehusets presseafdeling.

Kongeskibet Dannebrog.
Kongeskibet Dannebrog. Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

I TV 2s udsendelse 'Rolf & Ritter på Tour 2022' fortalte kronprins Frederik for nylig, at kongeskibet Dannebrog kommer til at ligge i Storebælts bølger, når feltet buldrer over broen lørdag.

I det hele taget spiller kronprins Frederik en stor rolle under Touren. Eksempelvis overrækker Kronprinsen den gule trøje til vinderen af enkeltstarten i København.

Helt modsat forholder det sig for dronning Margrethe.

Foto: Keld Navntoft
Vis mere

I Kongehusets kalender fremgår det, at Dronningen har helt andre planer, når Touren skydes i gang i København.

Fredag klokken 11 modtager Dronningen den nye ambassadør fra USA, Alan Leventhal. Dette arrangement finder sted på Marselisborg i Aarhus.

Altså vil regenten misse åbningen på Tour de France, hvor feltet blandt andet svinger forbi Amalienborg Slotsplads. Første rytter vil trille ned ad startrampen klokken 16.

Det fremgår ikke i kalenderen, hvad dronning Margrethe skal bruge 2. og 3. juli på, hvor cykelstjernerne også suser gennem det danske land, mens Kronprinsen altså søndag aften er vært ved en reception på kongeskibet i anledning af Tourens afslutning i Danmark.

Kongehusets presseafdeling ønsker ikke at oplyse, hvem der er ombord på kongeskibet Dannebrog, når det sejler rundt i de danske farvande.

Du kan følge B.T.s livedækning af Tour de France her.

Andre læser også