Touren er fyldt med op- og nedture. Både ude på landevejen, men i den grad også blandt rytterne i feltet.

Derfor ruller vi på B.T. Sport vores smagsdommeri ud i Belgien og Frankrig og kaster et skarpt blik på alt det, der er lirens og ulirens (Se Brian Holm forklare begrebet 'lirens' i videoen i toppen af artiklen).

Denne lørdag retter vi skarpt mod Pro Continentalholdet Wanty-Gobert fra Belgien, som er med i Tour de France for tredje gang i holdets historie.

Velkommen til dagens omgang lirens eller ulirens.

Yoann Offredo. Længere er den ikke. Den franske rock'n'roll-rytter er en af Tour-feltets mest sprudlende ryttere. Han rocker et skarpt undercut og langt hår på toppen af hovedet, og alene det gør ham til en mand, der ikke ligner en gængs cykelrytter.

Og så er han angrebslysten. En sådan frisure forpligter selvfølgelig, og selvom den ikke kan lures, når han kører rundt med hjelm på, gider franskmanden ikke det kedelige. Hverken kapillært eller i sin kørestil.

Derfor ser man ham tit i udbrud, og faktisk kører den 32-årige franskmand ofte rundt i startområdet for at høre andre ryttere, om de er friske på et udbrud under dagens etape.

Det er måske ikke altid det klogeste, men det er lirens. Hamrende lirens faktisk.

Yoann Offredo er næsten definitionen af rock'n'roll på en cykel, men Wanty-Gobert-holdet er det stik modsatte. Selvfølgelig skal man være lidt large med det belgiske miniputhold, men der er ikke meget lirens ved det. Hvis der overhovedet er noget.

Holdbussen ser helt klodset og firkantet ud og minder mest af alt om en gammel skolebus, der er blevet peppet lidt op med nogle klistermærker og kører rundt i den belgiske provins for at køre børnene sikkert hjem fra skole.

Wanty-Goberts holdbus.
Wanty-Goberts holdbus. Foto: Frederik Gernigon
Vis mere

Helt gal er den også med holdets udstyr og farvekombinationerne. Cyklerne er lilla med nuancer af neongul og rød, og det spiller altså bare ikke særlig godt sammen.

Det hjælper heller ikke, at nogle af farverne falmer, som om de har stået for meget i solen. Og nå ja, så knirker døren på bussen, når den åbner. Det er en ommer, Wanty-Gobert.