Du kan få en syv centimeter længere og 25 procent tykkere penis, hvis du spiser pillerne. Sådan lyder det på en af de hjemmesider, der sælger penispillerne.

Men pas på. Produkterne er meget sundhedsskadelige.
 
Pillerne skal - sammen med et øvelses program - hjælpe mænd til at få en længere og tykkere penis, men nu har det vist sig, at pillerne er farlige for forbrugerne, og det har fået fødevarestyrelsen op af stolen.

- Risikoen, hvis man spiser de her piller, er, at man kan udvikle alvorlige skader på leveren og på centralnervesystemet, siger Louise Andreasen fra Kosttilskudsgruppen i Fødevarestyrelsens Rejsehold. 

Derudover kan pillerne også påvirke hormonsystemet.

Pillerne bliver solgt fra hjemmesiderne www.sizegainpillsdanmark.com, www.dk.sizegainplus.com og www.xtrasize.dk. 

De tre hjemmesider markedsfører produkterne Sizegain Pills og Sizegain Plus, som begge indeholder planteingrediensen Tribulus terrestris, der er vurderet som sundhedsskadelig.

Derfor opfordrer Fødevarestyrelse de forbrugere, som har købt produkterne, til at kasserer dem.

De tre hjemmesider henvender sig til danskere, idet de alle er dansksprogede, men ingen at dem er registreret i Danmark. To stammer fra USA, mens en er fra Cypern. Derfor har de danske myndigheder nu kontaktet de relevante myndigheder i de pågældende lande, så der kan sættes en stopper for salget af de ulovlige piller til Danmark.   

Fødevarestyrelsen har ikke noget overblik over, hvor omfattende salget af penispillerne har været til Danmark. 

Generelt opfordrer styrelsen til, at man er forsigtig, når man shopper kosttilskud og lignende på den store virtuelle markedsplads.

- Man skal være påpasselig, når man handler på internettet og køber ting til at spise. Vores råd er, at man altid skal tænke sig godt om, før man køber noget. Man kan tjekke, om hjemmesiden er registret ved Fødevarestyrelsen. Det kan man se ved, om der er et link til en kontrolrapport. Er der det, betyder det, at virksomheden har anmeldt sine produkter til Fødevarestyrelsen, og dermed er de underlagt stikprøver og kontroller, siger Louise Andreasen.

Hun fortæller yderligere, at man kan finde vejledninger om kosttilskud med videre på hjemmesiden altomkost.dk.