Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Brøndby kan ikke løbe fra det længere. Efter 13 års guldtørke kan de nu endelige dufte det ædle metal.

Med torsdagens sensationelle 2-3-comeback i topkampen mod FC Midtjylland ligger det hele for deres fødder, og med tre points forspring og en bedre målscorer tør midtbaneprofilen Christian Nørgaard godt sige det højt:

»Selvfølgelig er vi favoritter!,« lød det fra ham, da han efter isbad og intensiv behandling på briksen endelig kom ud til den ventende presse.

Kroppen værkede som følge at hårdt program, men han forsikrede, at intet alvorligt var galt, og skulle der endelig være problemer var det ikke noget, sejrsglæden ikke kunne klare:

»Det var en vigtig sejr for os i dag. Det var en lille finale i dag og et vigtigt skridt mod noget, der kunne blive stort,« sagde Nørgaard, inden han skyndte sig at skyde et forbehold ind:

»Vi bliver også nødt til at sige, at der stadig er mange point at spille om, og vi kan ikke garantere, at vi fortsætte på den måde, vi har gjort. Det har været fuldstændig ekstraordinært den måde, vi har formået at få resultater ud på.«

Forbeholdet bundede blandt andet i, at Brøndby for anden runde i træk måtte grave ekstra dybt for at hive sejren i land. Efter en første halvleg, hvor de mere eller mindre blev splittet ad af FC Midtjylland, erkendte Nørgaard, at man til en vis grad havde været heldige med til sidst at sætte konkurrenten skak:

»Jeg forstår godt, hvis Midtjylland-spillerne føler, at de skulle have haft mere end nul point med herfra, når de rammer træværket to gange, men det var Brøndby, der nappede tre point, og det skal vi være glade for.«

»Starten af kampen var noget, at det værste, vi har leveret. Ikke så meget som hold, men jeg synes, vi så sløje ud i nogle individuelle situationer, hvor vi tabte vores dueller. Og når man taber sine dueller mod Wikheim og Duelund, så er de hurtige og gode tekniske, og så kan de godt afgøre det. Så selvfølgelig løb vi rundt og tænkte, at det ikke lige var det, vi havde drømt om. Men det vidner om stor moral, at vi ikke giver op, og resten af kampen var bare fed at spille!«

»Hold kæft, nogle fantastiske kampe, vi leverer i øjeblikket. Det må være fantastisk at sidde at se på,« sagde Christian Nørgaard.

Andre læser også