Hvis dansk fodbold skal have mere end et hold i Europa League-gruppespillet, skal der ske et mindre fodboldmirakel. Det er eksperternes konklusion i denne uges 'Fodbold FM', Radio 24Syvs debatprogram om fodbold.

Der er særligt skepsis omkring FC Københavns og Brøndbys muligheder for avancement fra playoffrunden. Om sidstnævnte lyder den nedslående vurdering i forhold til at vende 2-5 mod Genk til samlet sejr således:

»Jeg tror ikke på, at de har en chance. Brøndby ryger ud,« siger Sebastian Stanbury fra Tipsbladet og bliver bakket op af tidligere landsholdsspiler Mikkel Beckmann, som har følgende vurdering af styrkeforholdet mellem Brøndby og det belgiske tophold:

»Genk er for overlegne. Det var Genk, der havde overskuddet til sidst, og Brøndby, der hang. Jeg havde en eller anden fornemmelse af, at Genk kunne score flere mål. Det var overraskende, at der var så stor forskel i den fysiske del af det.«

Hany Mukhtar og Brøndby jagte rmiraklet mod Genk og Sander Berge.
Hany Mukhtar og Brøndby jagte rmiraklet mod Genk og Sander Berge. Foto: OLIVIER HOSLET
Vis mere

Politikens fodboldjournalist Jeppe Laursen Brock uddyber:

»Jeg har svært ved at se Brøndby skabe miraklet. De kommer derfra med et unødvendigt stort nederlag. Det udstrålede bare en eller anden form for mangel på europæisk rutine.«

Panelet i Fodbold FM var også enige om, at mens Brøndby havde udvist umodenhed i deres svære udebanekamp i Belgien, så havde FC København vist mere europæisk robusthed mod Atalanta på italiensk grund.

Men trods et hårdt tilkæmpet og brugbart 0-0-resultat, så forholder de sig pessimistiske i forhold til københavnsk succes mod sidste års nummer syv i Serie A:

Atalantas Duvan Zapata i duel med Andreas Bjelland. (Elisabetta Baracchi/ANSA via AP)
Atalantas Duvan Zapata i duel med Andreas Bjelland. (Elisabetta Baracchi/ANSA via AP) Foto: ELISABETTA BARACCHI
Vis mere

»Jeg synes godt nok, at Atalanta var gode på en meget vanskelig bane. De havde nogle sindssyge spillere. Jeg kan ikke se, når de kommer til Parken på en ordentlig bane, at de ikke kommer til at score mod FCK,« siger Mikkel Beckmann.

Holder den tidligere superligaprofils profetier om Atalanta-scoring stik, skal FCK score to mål, hvilket Sebastian Stanbury ikke anser for at være videre sandsynligt:

»Jeg vil ikke udelukke noget, når det gælder FC København. De har den her europæiske erfaring, og Ståle Solbakken har den i særdeleshed. De ved, hvordan man skal spille de her kampe, men uden udebanemål, bliver det vanskeligt.«

Til gengæld er eksperterne mere optimistiske på FC Midtjyllands vegne for europæisk succes, efter at de danske mestre hev en 2-2’er hjem fra Skåne mod Malmö FF.

FC Midtjyllands Jakob Poulsen i kamp om bolden med Malmö FF's Anders Christiansen.
FC Midtjyllands Jakob Poulsen i kamp om bolden med Malmö FF's Anders Christiansen. Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT
Vis mere

»Jeg tror ikke, de kører den stille og roligt hjem, men jeg har en rigtig god fornemmelse omkring det,« siger Mikkel Beckmann.

De tre danske holds skæbnekampe i Europa League-playoffspillet kan følges live på bt.dk i aften