Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De har forberedt sig på det hele sæsonen, og lørdag aften høstede FC Helsingør så de første frugter – og det i første huk!

I nedrykningsspillets første kamp leverede de et mirakuløst comeback ude mod Silkeborg og vandt 3-2.

Efter 40 minutter var de spillet helt ned under hjemmeholdets forårsgrønne kunstgræs. Marc Rochester Sørensen havde med en pludselig genfunden målnæse banket to kasser ind hos nordsjællænderne, og Vladimir Rodic, der er af uransaglige årsager ikke kunne bruges i Randers, havde været så flyvende, at både Patrick Olsen og i særdeleshed Martin Fisch stadig stod og drejede rundt.

Men så – ud af absolut ingenting – fik brasilianske Matheus Leira headet en reducering ind i den anden ende, og det skulle ganske overraskende vise sig at være startskuddet til et opsigtsvækkende turnaround.

Da holdene gik til pause, var Helsingør-træner, Christian Lønstrup, frustreret. Han talte om foræringer, rev sig i håret over børnefejl, og satte som konsekvens sin tredje brasilianer på banen og ændrede formation.

Det skulle vise sig at være en vaskeægte genistreg. Felipe Tontini skulle således bare bruge ni minutter på banen, før han sørgede for udligningen.

Silkeborgenserne kunne dårligt tro deres egne øjne. Hvor var deres momentum blevet af? Hvor var deres enorme overtag? De forsøgte at presse på for at vinde det tabte tilbage og ramte også træværket, men i stedet blev det til sidst rigtig slemt, da Adnan Mohammad fyrede af fra distancen og med et drømmehug sikrede Helsingør sin anden sejr i træk:

»Det siger så meget om det her hold, at vi kommer tilbage i dag,« siger Helsingørs Patrick Olsen til TV3 Sport.

»For et halvt år siden var vi knækket sammen og havde tabt 5-0, men vi peaker på det rigtige tidspunkt, og nu går vi efter det.«

Det, de går efter, er den streg, der deler nedrykningspuljerne midt over. Den, der viser, at de to øverste er reddet, og de to nederste skal videre til nogle brutale knald-eller-fald-kampe.

Den streg har Helsingør med sejren seks point op til. Silkeborg har ét, men hvis AGF vinder søndag over Hobro, kan det billede hurtigt se dårligere ud:

»Det er vores egen skyld,« siger hjemmeholdets Simon Jakobsen til TV3 Sport.

»Alle hold i Superligaen er gode. Det var ikke det, vi havde sat næsen op efter i dag, og det er meget skuffende lige nu.«

Andre læser også