Lyt til artiklen

Sidst AGF var på banen i Superligaen, endte det man vanvittige scener efter Morten Nordstrands akrobatiske saksespark. Helt så vildt endte det ikke fredag aften, hvor Esbjerg var på besøg i Aarhus. Tværtimod endte det med et halvtrist 0-0-resultat.

Det var ellers ikke, fordi Morten Wieghorst tropper ikke forsøgte at give hjemmepublikummet noget for entrébetalingen. Fra første gang dommer Benjamin Svedborg blæste i fløjten, svingede AGF taktstokken. Især Kim Aabech var til tider i lystigt spillehumør, men spillerne fra Fredensvang havde kampen igennem svært ved at ved at veksle spilovertaget til store chancer.

Men så var det heldigt for AGF-spillerne, at Esbjerg ikke havde det store at byde ind med. Enten manglede evnerne - eller også var vestjyderne tilfredse med det ene point. De formåede i hvert fald ikke at true Steffens Rasmussens mål.

Kim Aabech fik faktisk bolden over stregen i første halvleg. Et indlæg blev slået ind til bagerste stolpe, hvor Aabech steg op og headede bolden ind bag Martin Dubravka. Men alt imens den tidligere FC Nordsjælland-spiller havde travlt med at løbe rundt og fejre sin scoring, som sikrede den AGF det første mesterskab siden 1986, forsøgte Benjamin Svedborg med en insisterende fløjten at gøre Kim Aabech opmærksom på, at han for længst havde fløjtet for frispark.

Det gik efterhånden op for Aabech, der absolut ikke var enig med kampens dommer i, at han havde kravlet op på ryggen af Esbjergs Leon Jessen for at komme først på bolden. At dømme ud fra de langsomme gengivelser så kendelsen dog helt korrekt ud.

I anden halvleg var der i flere tilfælde optræk til overtalsmuligheder hos AGF-spillerne, men de må have været inspireret af FC Københavns aktioner fra holdenes indbyrdes kamp i sidste uge - for spillerne traf i hvert fald konsekvent den forkerte beslutning. Som oftest blev bolden blæst flere meter over mål på vanvittige langskudsforsøg.

Tættest på en scoring var Danny Olsen, da han efter et af få gennemspillede AGF-angreb slap igennem i højre side af feltet. Hans afslutning passerede også gennem benene på en fremadstormende Dubravka, men slovakken fik akkurat snittet bolden, så den gik forbi mål.

I slutfasen blev helten Morten Nordstrand sendt ind, men hans kanon skød fredag også kun med løst krudt. Dermed endte det med ét point til hvert hold.