Er du kvinde? Mellem 30 og 40 år? Og har du fuldtidsarbejde? Så er der stor sandsynlighed for, at du er stresset. Se, hvordan stress påvirker dit familieliv - og giv dig selv et ærligt eftersyn: Hvordan ser dit barn dig? Sådan lyder rådet fra familieterapeuten.

Min søn piver hele tiden

Spørgsmål til familieterapeuten:
Kære Gitte

Jeg skriver til dig, fordi jeg simpelthen er ved at give op. Jeg er alene med min søn på 4½ år, og det har jeg altid været. Han ser dog sin far hver anden weekend.

Jeg arbejder på fuld tid et stykke væk hjemmefra. Det er et nyt job, så min mor henter min søn fra børnehave hver dag. Og det fungerer heldigvis fint.

Eksploderer - og får dårlig samvittighed

Det, der ikke fungerer, er, at min søn piver hele tiden. I går kom jeg simpelthen til at eksplodere, og det har jeg frygtelig dårlig samvittighed over. Jeg råbte af ham og tog også ret hårdt fat i ham og satte ham hårdt på sofaen.

Dette piveri har nu stået på i over fire måneder, og det er alt, der er galt. Når han skal op om morgenen, vil han ikke op, og når jeg så vil hjælpe ham, vil han ikke have min hjælp, osv, osv. Ingenting er godt nok.

Jeg orker ikke tiden sammen med ham

Jeg ved, at det sikkert udspringer af, at han savner mig og min opmærksomhed. Men jeg føler bestemt, at jeg bruger al den tid, jeg har til rådighed, sammen med ham. Jeg føler, vi er inde i en ond cirkel. Jeg er begyndt ikke at se frem til at være sammen med min søn, og tanken om en hel weekend sammen med ham giver mig nærmest kvalme. Det er så grimt at sige dette om mit eget barn, men jeg er simpelthen der, hvor jeg ikke orker mere.

Hvad gør jeg for at bryde den her cirkel?

Jeg kan ikke lave om på min jobsituation lige nu, da vi så mister vores eneste indkomst, så det er jo altså ikke nogen mulighed. Har du et råd til, hvad jeg kan gøre? Ellers ved jeg ikke, hvad det ender med.

Venlig hilsen

En desperat mor

Se familieterapeutens svar på AltomBørn.dk:Hvad ville din søn fortælle dig, hvis han kunne sætte ord på sine tanker og følelser?