De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker. Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brown, Mads Christensen og Lina Rafn).


Pernille Aalund, 48 år redaktør, studievært vil ikke fortælle om sin alder den første gang:

»Jeg var så ung, at jeg har lyst til at holde min alder for mig selv. Men alt skete efter den bedst tænkelig lærebog med en kæreste igennem meget lang tid, hvor der var stor kærlighed og trygge rammer. Min kæreste flyttede på et tidspunkt ind til mig og mine forældre, og min mor sørgede tidligt for, at jeg fik p-piller. Min kæreste var nogle år ældre, og han syntes, at jeg var alt for ung, men jeg plagede ham om, at det skulle ske og til sidst viste mine overtalelsesmetoder sig at være for effektive.

Det var blevet bygget stille og roligt op, og det var dejligt og lige som det skulle være. Vi fortsatte med at være kærester et par år efter. Efter den første gang fulgte en lærerig periode med sex, hvor alt skete i kærlighed. Det var en god begyndelse, og det er jeg glad for senere hen, og det håber jeg også vil ske for mine egne børn. Jeg tror også, at meget af det seksuelle blev grundlagt for mig helt i starten. Jeg bliver helt varm om hjertet bare ved at tænke på det, for det var virkelig smukt. Der var ingen dårlig smag i munden bagefter og nydelsen var i centrum.

Min kæreste og jeg aftalte også, at vi ikke havde sex, men at vi »elskede«. Sex er en smuk ting, og forældre må anerkende, at børnene bliver store og i stedet for, at datteren tvinges ud i at gøre noget utrygt, så sørg for, at de unge ikke skal fortie noget eller føle skyld. Der skal være ro og sikkerhed og så må de unge drenge og piger ikke lade sig presse.