De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker. Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling.

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brown, Mads Christensen og Lina Rafn).


Denice Klarskov, 24 år, pornoskuespiller.12 år første gang:

»Jeg blev meget hurtigt voksen, fordi jeg flyttede på Sorø kostskole sammen med nogle elever, der var ældre end jeg – omkring 15-16 år. Det var en dårlig ting, at jeg var så ung. Jeg ville gerne have ventet til jeg var 15-16 år, hvis jeg kunne bestemme i dag. Det skete med min daværende kæreste, som var 15 år, tror jeg, for jeg kan huske, at vores aldersforskel ikke var helt i orden. Vi gjorde det på mit deleværelse på kostskolen og pigen jeg boede sammen med har faktisk et barn med ham nu.

Vi fik en kæmpe skideballe af vores forældre og lærere for det, for jeg blev gravid, fordi vi ikke havde brugt prævention. Jeg var ikke så ansvarsfuld dengang og havde ikke fået en ordentligt forklaring på tingene. Jeg synes generelt seksualundervisningen i folkeskolen er ubrugelig, så det var af ren uvidenhed. Vi havde ikke planlagt det – det skete bare. Det var okay og gjorde ikke ondt, men der skulle mange gange sex til før det blev godt. De første gange gør man det jo bare og så finder man ud af, hvad man godt kan lide.

Bagefter har jeg aldrig tænkt over det som en dårlig ting, for sex er en naturlig ting. En gang skal være den første, og jeg er rigtig glad for, at det skete med én, der holdt af mig og omvendt. Mit råd til unge er, at de skal vente til de er klar og alle bliver det på forskellige tidspunkter. Læs nogle frække ting og se, hvad der pirrer dig og gør det aldrig under pres, for så er sex ikke godt. De unge skal gøre det, når de føler, at de er helt klar og ikke i en brandert, som man måske gør for at dulme nerverne, for man har kun den første gang én gang. Jeg er glad for, at jeg kan huske, hvad der skete. Og brug så for helvede det gummi. Det var pinligt at blive gravid så ung og skulle på sygehuset og få foretaget abort. Det er ikke særligt sjovt at stå som et barn og lige have fået fjernet et barn.«