Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Onsdag kunne alle benamputerede og deres pårørende læse, hvordan regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i et åbent brev fra Region Midtjylland beklager den utryghed, som en meget omtalt analyse af karkirurgien har skabt.

Analysen har sandsynliggjort, at regionen kan have foretaget op mod 47 amputationer om året, der kunne være undgået.

Det har skabt bekymring hos en række af mennesker, som nu stiller spørgsmålstegn ved, om de kunne have undgået at mistet det ene eller begge ben.

»Vi har dermed skabt både utryghed og bekymring blandt tidligere og nuværende patienter. Det beklager jeg dybt,« skriver Anders Kühnau i brevet.

Afsløringen har blandt andet kostet koncerndirektør Ole Thomsen jobbet, ligesom regionsrådet har besluttet at igangsætte en tilbundsgående undersøgelse af hele forløbet.

I brevet beskriver regionsrådsformanden, hvilke initiativer regionen har sat i gang på baggrund af analysen.

Han beskriver blandt andet, hvordan regionen lige nu arbejder målrettet på at finde de patienter, som måske ikke har fået udført forebyggende karkirurgi i tide.

»Når det er klarlagt, vil fagfolk gennemgå behandlingsforløbene ud fra patientjournalerne. Vi ser i første omgang ti år tilbage i tiden,« står der i brevet.

Hvis man er en af de patienter, som viser sig at være omfattet af sagen, vil man blive kontaktet direkte af regionen og vejledt til, hvordan man kan søge erstatning, står der ydermere i brevet, som han læses her.