Hvis der er nogen, der tror, at kongefamilien bruger weekenden på at ligge og flade den ud på sofaen derhjemme, kan de godt tro om igen. Både lørdag og søndag var den fysiske aktivitet nemlig i højsædet. Her blev der både cyklet, løbet og svømmet.

Og for kronprinsens vedkommende blev der ikke hvilet meget. Lørdag deltog han som en del af seksmandsholdet 'The Lefties' i 24-timers løbet Nordic24 i Rude Skov nær Birkerød i Nordsjælland. Det blev dog kun til en enkelt tur på mountainbiken for den aktive prins, som tilbagelagde de 15 udfordrende kilometer på 51 minutter. Da en udmattet Frederik kom i mål, mistede han ifølge TV2 balancen og faldt af cyklen.

- Ja, det var udmærket. Så hårdt, som man gør det til. Tak, sagde kronprinsen til TV 2 Sporten efter lørdagens cykelløb, hvor hans hold sluttede på en flot 3. plads ud af 40 hold i 6-mands-klassen.

Og æblet falder ikke langt fra stammen, som man siger. I Fælledparken var der dog ingen problemer med balancen, da sønnike - 7-årige Prins Christian - var ude at lufte sine løbesko ved dette års 'Fri for Mobberi' børnestafet. Ved mållinjen stod mor, kronprinsesse Mary, og delte medaljer ud til alle børnene, der deltog. Og den lille prins blev da heller ikke snydt for både medalje og en krammer.

Mindre end 24 timer efter var det så farmand, der igen var ude at vise, at vi har at gøre med en kommende konge i god, fysisk form. Søndag stillede han nemlig til start ved Jels Triathlon, som begyndte ved Jels Søbad nær Vejen i Jylland. Startskuddet lød kl. 10, hvorefter kronprinsen blev sendt ud på en to kilometer lang svømmetur, 88 kilometers cykling og til slut et halv-marathon (21 km.). Det svarer altså nogenlunde til en halv ironman-distance

- Vi er pavestolte af, at HKH Kronprins Frederik har valgt at deltage i vores triathlon-stævne", udtaler Niels Rasmussen fra Jels Triathlon til jels.dk og fortsætter:

- Kongehuset har forespurgt Dansk Triathlon Forbund om, hvilket triathlonstævne som HKH Kronprins Frederik kunne deltage i, og de henviste til os. Det er vi meget stolte over.

Og kronprinsen klarede det flot. Lidt efter kl 15 kom han i mål i tiden 5 timer 1 minut og 10 sekunder, hvilket rakte til en flot 47. plads ud af de 285 deltagere, der stillede til start.