Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Få pænt tøj hurtigt, få bedre service på flyet og få billige sæder på første klasse.

Der er altid lidt ekstra, man kan gøre, for at få det bedste ud af sine rejse. Og hvem er bedre at spørge end dem, der oftest tilbringer tid i et fly?

Engelske Business Insider har talt med flypersonale og har således sammenfattet 15 gode rejse-hacks, du bør huske på, når du tager væk hjemmefra.

1. Få bedre service fra flypersonalet

Sæt dig ned i bagenden af flyet. Det tager lidt længere tid, når du skal af flyet. Men jo længere fremme, du sidder, jo mindre lyst har flypersonalet til at komme op til dig. Hvis du sidder langt fremme, kan hele flyet se, hvad du har bestilt, når det bliver bragt op til dig. Og nogle gange løber flyet tør for forskellige ting. Så er det nemmere, at komme ind med en ekstra flaske vin eller vodka, hvis du sidder bagved.

2. Stryg dit tøj hurtigt

Brug et glattejern på tøjet. Det bliver ikke lige så pænt som en fuld strygning, men det er hurtigt og hæderligt.

3. Sov altid i rene senge

Kan du se små folder i lagnet på en ellers pænt redt seng, så undgå at sov i dem. De er muligvis ikke blevet skiftet.

4. Hold hotelværelset mørkt

Hold gardinerne tæt med klemmer fra eksempelvis en buksebøjle.

5. Pas på ørerne

Hvis du er meget forkølet, bør du overveje, om du skal flyve eller ej. Det er irriterende for dine medpassagerer, men det kan også skade dine trommehinder.

6. Undgå babyen på flyet

Du kan forøge dine chancer for at undgå babyen på flyet, hvis du sætter dig langt væk fra de sæder, der går op mod en skillevæg i flyet. Der er bedre plads, og det tiltrækker familier med småbørn.

7. Slip af med jetlag

Læg elektronikken fra dig en time før sengetid. Klassisk råd, der også virker her. Tilføj eventuelt en varm kop te og en smule let læsning, fortæller en flyansat til mediet.

8. Undgå en tung taske i check-in

Pak kun det, du har behov for. Måske kun et ekstra par underbukser. Simpelthen.

9. Pak lettere

Find ud af, om dit hotel har tøjvask. Det sparer i kufferten. Kan du selv vaske, så tag et par vasketabs med i en lille pose.

10. Mere plads i kufferten

Rul dit tøj sammen i stedet for at folde det.

11. Hurtigt gennem tolden

I eksempelvis USA kan du købe 'Global entry', hvis du kan bevise dig selv som en lav-risiko passager. Det koster lidt, men ventetiden kan være ulidelig.

12. Gratis morgenmad

Du når ikke lige hen til dit hotel i tide til at få den gratis morgenmad, eller skal afsted før buffeten åbner. Det kan faktisk være, at dit hotel tilbyder en forpakket morgenmad, som du kan samle op. Den er sandsynligvis ikke stor, men den kan være en 'life-saver', lyder det.

13. Flyv billigt med første klasse

Ankom så tidligt som muligt til boarding-området for dit fly. Så er du forrest i køen, hvis der kan tilbydes en billig tur med første klasse.

14. Flyv billigt med første klasse - 2.0

Nogle flyselskaber har stadig dress code på første klasse. Og tropper du op i jakkesæt eller lignende, så kan det være dig, der bliver spurgt om en billig opgradering.

15. Få andre ting gratis

Hvis noget går galt på dit fly, kan det være, at flyet skal tilbyde dig et eller andet gratis. Men undgå at klage dig unødvendigt meget til gratis sager. Det bliver noteret i computersystemerne, og så kan flypersonalet vide, hvem der har for vane at få mistænkeligt mange ting gratis.

Andre læser også