Hotel Royal Riviera mellem Nice og Monaco er et luksushotel fra dengang, den britiske overklasse tilbragte vinteren i Sydfrankrig. Og selv om man ikke er britisk overklasse, er det perfekt til en vinterweekendtur.

Første indtryk

Arkitekturen er klassisk for La Belle Époque – tung, majestætisk og samtidig elegant. Indenfor fortsætter det klassiske tema med træ og tunge gardiner. Hotellet ligger lige ned til en klippestrand, og haven har palmer og en stor indbydende pool.

Har man værelse på 2. eller 3. sal, er der udsigt over det meste af Cap Ferrat – blandt andet den belgiske Kong Leopolds gamle sommerresidens, ham, der startede trenden blandt det nordeuropæiske aristokrati med at flytte vinterresidenserne til Rivieraen.

Værelserne

Hotellet har 98 værelser og suiter, og efter en gennemgribende renovering fremstår de markant mere moderne i deres udtryk, end hotellets ydre indikerer. Skrappe farver og funky lysløsninger præger indretningen.

Men det klassiske og det moderne går hånd i hånd, og bag de tunge gardiner gemmer Middelhavet sig. Med vinduerne åbne kan man høre havet, og værelserne med havudsigt har sol hele dagen.

Mad og drikke

Hotellet har to restauranter og en bar. Uderestauranten »La Pergola« har kun åbent i april-oktober og byder på en række lette sydfranske frokostmenuer. Indenfor er det restauranten »La Table«, der trakterer med Michelin-belønnet køkkenpersonale og klassisk fransk madlavning.

Baren er indrettet med en undertone af eventyr. Der er zebraskind på væggene og masker fra Afrika på væggene. Om det er eftermiddagsteen, der lokker, eller en appetitstimulerende aperitif før middagen, så føles »La Cap« helt rigtig.

Særligt

Historiens vingesus og placeringen ved foden af Cap Ferrat-halvøen giver hotellet en semiaristokratisk undertone. Og hotellets historie er rig på berømte gæster. Både Kong Leopold d. II, William d. II og flere prinser og prinsesser af Wales har boet på hotellet. Og så er placeringen fremragende – midt i det eksklusive Cap Ferrat, tæt på Monaco og Nice – men langt fra Rivieraens larm og støj.

Plus

Udsigten til det azurblå hav.

Minus

Klassisk grænsende til det kedelige, hvis man ikke er på jagt efter ro og fred. Og så er listepriserne høje.

Pris

Fra 1.500 kr. per nat i værelse uden udsigt.

Om Hotel Riviera:

Hvor: Saint Jean Cap Ferrat, Frankrig.

Info: royal-riviera.com