Oppositionen i Odense byråd lugter blod i sagen om den socialdemokratiske borgmester Anker Boyes gigantiske telefonregning på 245.057 kr. En regning der er sendt videre til skatteborgerne, idet han brugte sin arbejdstelefon under en uges privat ferie til Tyrkiet.

Søndag kom det frem, at en borger - den tidligere Konservative byrådspolitiker Lasse Bork Schmidt - har meldt sagen til Statsforvaltningen, der som tilsynsmyndighed nu er gået ind i sagen ved at bede byrådet om at redegøre for om pengene er brugt på forsvarlig vis.

Og det svar mener Venstres gruppeformand Bo Libergren kun man kan give, hvis man får nogle yderligere svar.

- Den her sag er nu gået fra at være en politisk og moralsk sag til også at være en juridisk sag i og med tilsynet er gået ind i den. Byrådet er blevet bedt om svare på det økonomisk forsvarlige i den her regning, så nu skal vi vide, hvad den her regning dækker over, hvordan den er opstået og om det var et nødvendigt forbrug, siger han.

Det er endnu ikke kommet frem, præcis hvordan det lykkedes Anker Boye at bruge så mange penge på blot en uge med sin iPhone i hånden i Tyrkiet, men det svar vil oppositionen altså nu forsøge at jagte på en kommende byrådsmøde. 

Præcis hvor detaljeret et forbrug skal han lægge frem, før I er tilfredse?

- I hvilken form, han vil give det, må jo være op til borgmesteren. Men vi er nødt til at vide, hvad forbruget dækker over.

Odense Kommune strides i øjeblikket med TDC om regningen, som de ikke mener er rimelig, på trods af, at Anker Boye via to SMS'er selv valgte at hæve forbrugsgrænsen til henholdsvis 200.000 kr. og 300.000 kr. 

Oppositionen raser også over, at man tilsyneladende har forsøgt at hemmeligholde de vanvittige telefonregninger, som først kom frem i en artikel i Fyens Stiftstidende. 

- Man har administrativt fjernet telefonregningerne fra kommunens hjemmeside, selvom det tidligere byråd besluttede, at den slags skulle lægges frem. Så vi vil vi gerne have et svar på, hvorfor byrådet intet har hørt om, at vores beslutning er blevet tilsidesat, siger Bo Libergren.

Risikerer han at blive mødt af et krav fra byrådet om at betale den her kvarte million tilbage?

- Det er for tidligt at drage konklusioner. Hvilke konsekvenser det her skal have afhænger jo også af tilsynets vurdering.

Det har mandag eftermiddag ikke været muligt at få en kommentar fra Anker Boye. Han har tidligere beklagede forløbet overfor Fyens Stiftstidende, da sagen kom frem i maj.  

- Jeg er ærgerlig, ked af det og irriteret over, at Odense Kommune er kommet i den her situation. Jeg brugte min telefon på samme måde, som jeg altid gør, lød det dengang.