BT har i de seks dage siden det kom frem, at kriminelle under afsoning får ski-, teater- og dykkerture på skatteborgernes regning, gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen til sagen.

Hendes reaktion har været rungende tavshed.

Vi ville ellers gerne have spurgt Mette Frederiksen, om hun synes, det at tage et smut i teateret for at se Ørkenens Sønner er det, ministeren forstår som resocialisering. Det ville også være interessant at høre, hvad den socialdemokratiske kronprinsesse vil gøre ved, at Kriminalforsorgen - i strid med deres egne regler - i mindst fire tilfælde har tørret kriminelles p-bøder af på skatteborgerne.

Læs også:

Først lød beskeden fra justitsministerens stab, at BT skulle sende spørgsmålene på skrift. Efterfølgende ændrede ministerens sekretær så forklaringen til, at Mette Frederiksen nu har 'for travlt' til at svare på de tilsendte spørgsmål om sagen.

Afsløringerne om den særdeles aktive afsoning på udslusningsstedet Kontraktpensionen Fyn, har allerede fået oppositionen til at indkalde ministeren i samråd om sagen, mens formanden for retsudvalget, SFs Karina Lorenzen, har krævet en redegørelse fra ministeren.

Selv Mette Frederiksens socialdemokriatiske partikollega retsordfører Trine Bramsen undrer sig over Kriminalforsorgens omgang med skatteborgernes penge.

Læs også:

»Jeg har meget svært ved at se, at en aften med Ørkenens Sønner kan være en nødvendig del af et resocialiseringsforløb. Og derfor har jeg også svært ved at se, hvorfor skatteyderne skal betale for det,« har hun udtalt til BT.

Sagen har også fået den tidligere justitsminister Brian Mikkelsen til at fortryde, at han ikke fik stoppet aktiviteterne til de kriminelle under afsoning, da han sad som minister.

»Set i bakspejlet så skulle vi have sat bremserne i. Jeg synes, det er helt vanvittigt, at de får lov til alle de her ting. Det sender jo et signal om, at det ikke er nogen hård straf at afsone. Det nytter ikke med alle de pædagogiske ting og aktiviteter, så jeg mener, de tiltag skal fjernes,« lød det fra den konservative eks-minister.

Nedenfor kan du se, de spørgsmål som Justitsminister Mette Frederiksen - indtil nu - nægter at svare på.