Europaparlamentvalgets helt store stjerne, Morten Messerschmidt (DF), havde ikke sin vildeste fantasi forstillet sig, at han skulle blive valgets helt store stemmesluger og slå Poul Nyrups vilde rekord fra 2004. Dengang fik den tidligere statsminister 407.966 stemmer.

Men det tal blegner lidt ved siden af Messerschmidts valgresultat fra i søndags. Efter at alle stemmerne er blevet talt op, har den 33-årige DF'er fået nemlig ikke færre end 465.758 personlige stemmer.

Og det vækker stor jubel hos Messerschmidt, der kommenterede valgresultatet for første gang, da han besøgte bt.dk for at chatte med læserne.

- Det føles helt fantastisk at være den i danmarkshistorien, der har fået flest personlige stemmer. Det er jeg meget glad for, og jeg er ydmyg for den opgave, der ligger foran mig, siger den glade politiker. 

Havde du i din vildeste fantasi drømt om, at det skulle gå dig så godt?

- Jeg har aldrig nogensinde drømt om, at det skulle blive muligt hverken, at DF skulle blive det største parti, eller at jeg skulle blive den i Danmarkshistorien, der skulle få flest antal personlige stemmer. Og havde du spurgt mig for en uge siden, om jeg troede, at DF skulle få fire mandater, så havde jeg sagt nej, siger Messerschmidt.

- Jeg er sådan lidt skeptisk af natur, når det kommer til sådan nogle ting. Men det her resultat, det havde jeg ikke turdet drømme om.

Poul Nyrup har jo tidligere sagt, at DF aldrig ville blive stuerene. Nu har du slået hans rekord. Hvordan føles det?

- I  forhold til Nyrup vil jeg sige, at de mærkninger, han tilbage i tiden gjorde sig om DF, de er blevet gjort til skamme af vores mange gode resultater på Christiansborg og i EU-sammenhænge. Men det føles selvfølgelig rigtig rart at have så stærk en opbakning og så stærkt et folkeligt mandat, når nu jeg skal jeg kæmpe for at trække mere magt til DK.

Du er rimelig behersket, når man snakker med dig. Hvor glad er du for resultat?

- Jeg er overstadig glad over, at DF har fået så godt et resultat. og det kribler i hele kroppen på mig at få det omsat til politisk arbejde i Bruxelles. Det må vi dog vente med til det nye parlament træder i kraft 2. juli, siger Messerschmidt, der siden den store valgsejr søndag aften, har fået utrolig mange positive tilkendegivelser. Folk har lykønsket ham på gader og stræder, og på både email og sms.

Men det er ikke kun dagene efter valgsejren, der har været urealistiske for Messerschmidt. Også dagene op til var noget anderledes, end han er vant til.

- Det vildeste, jeg prøvede, var nok, da TV2 News sendte deres helikopter i luften for at følge mig, da jeg sammen med Dot (Dot Wessmann er Messerschmidts kæreste, red.) skulle fra Dyrehavsbakken til Christiansborg i søndags, fortæller Messerschmidt.

- Det var lidt specielt, lyder det grinende fra DF'eren.