Lyt til artiklen
Og ja, det er helt bogstaveligt talt. De Radikales Manu Sareen og DFs formand Kristian Thulesen Dahl er ellers indædte modstandere på den politiske bane, men nu er de endt som værelseskammerater.

Indtil videre foregår det heldigvis i fred og fordragelighed. Det fremgår både af de to politikeres Facebooksider, men også af et nyhedsbrev fra Manu Sareen.

- Til trods for, at vi til daglig er indædte, politiske modstandere, så er det store politiske drama på hotelværelserne udeblevet - også på NH Hotel, hvor Kristian og jeg blev præsenteret for en dobbeltseng, skriver ministeren blandt andet i nyhedsbrevet.

Anledningen er, at de begge deltager i Team Rynkebys cykeltur fra Ringe på Fyn til Paris med det formål at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Delte dobbeltseng

Turen startede den 13. juli, og natten til i dag, onsdag, måtte Sareen og Thulesen Dahl dele dobbeltseng på værelse 172. Det at bo så tæt sammen har fået de to til at lægge mærke til hinandens gode sider.

- Manu er ekstremt hurtig. Så inden jeg overhovedet når på på værelset, så har Manu både været i bad og taget tøj på og er på vej ned igen. Så når jeg kommer på værelset, så har jeg det hele for mig selv, siger Thulesen Dahl.

Sareen har specielt hæftet sig ved Kristian Thulesen Dahls ordenssans, og så er han også glad for, at DF-formanden ikke snorker om natten.

Radikale vittigheder

Selvom der er fred og ro på værelset, kan Kristian Thulesen Dahl tilsyneladende ikke nære sig for at være vittig på De Radikales bekostning.

På hans Facebookside opdaterer han flittigt, og indtil videre har der nærmest dagligt været garanti for en joke om De Radikale.

Dag 1 lød det for eksempel således:

- Det går op for mig, at jeg skal sove på værelse med den radikale kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen - og tænker - bare han så kan vælge, hvilken side af sengen han vil sove i.....

Og i den seneste opdatering fra tirsdag aften fik han genopfrisket et sjovt citat fra Svend Auken:- Måske Svend Auken alligevel havde ret, da han om de radikale engang sagde: "At blive klog på radikal politik er lige så svært som at sømme budding op på en væg"...