Helle Thorning-Schmidt har givet urigtige oplysninger om, hvor ofte hendes mand Stephen Kinnock opholder sig i Danmark. Det skriver B.T. torsdag.

Avisen fået aktindsigt i en afslørende mail, som Socialdemokraternes formand har sendt til Justitsministeriet.

Her skriver parti-formanden, at hendes mand 'er i Danmark hver weekend fra fredag til mandag hele året rundt'.

I juli slog Helle Thorning-Schmidt ellers fast, at Stephen Kinnock, der bor og arbejder i Schweiz, kun er hjemme i Danmark 33 weekender om året.

Det skete i forbindelse med den såkaldte 'skattesag', hvor Thorning igennem længere tid hævdede, at ægtemanden ikke var skattepligtig i Danmark, fordi han kun sjældent var i landet.

Altså en helt anden forklaring end den, som Thorning skriftligt har givet Justitsministeriet.

Baggrunden for mailen er, at Stephen Kinnock i oktober sidste år ønskede tilladelse til at stå som medejer af familiens hus i København.

Som udlænding er det nødvendigt for Kinnock at søge om retten til at eje fast ejendom i Danmark, og derfor var det vigtigt at føre bevis for så tæt en tilknytning til landet som muligt.

Skatteadvokat Tommy V. Christiansen mener, at det er dybt utroværdigt at give forskellige oplysninger.

- Det virker til, at Helle Thorning giver de oplysninger, der passer bedst til formålet. I ansøgningen til Justitsministeriet er det mest fordelagtigt at have stor tilknytning til Danmark, mens det er lige modsat overfor skattevæsenet. Hvis nogen kom ind på mit kontor og sagde de have gjort sådan noget, ville jeg smide dem ud øjeblikkeligt, siger han til B.T.

Køb B.T. torsdag og læs reaktionerne på afsløringen