Uffe Elbæk
Uffe Elbæk Foto: Malte Kristiansen

Det var kærligheden til hans mand, der fik Uffe Elbæk til at beslutte at gå af som kulturminister. Det fortæller Elbæk i sit første større interview efter den bratte afsked med kulturministeriet, som han har givet til dagbladet Information.

- Det mest afgørende var, at min mand var blevet involveret. Han havde forsøgt at holde sig ude fra mit politiske liv. Og pludselig var han på forsiden af formiddagsaviserne. Der blev stillet spørgsmål til hans karriere og kvalifikationer. Tidligere kolleger fra for seks år siden blev ringet op og spurgt ud om ham, siger Uffe Elbæk til Information.

- Derfor var min beslutning klar. Den kærlighed, vi har til hinanden,er vigtigere end mine egne politiske ambitioner. Det var en svær beslutning, fordi jeg elskede arbejdet som minister, siger Elbæk.

Men ifølge Elbæk var det også den voldsomme eksponering, sagen fik i medierne, der fik ham til at træffe beslutningen om at stoppe som minister.

- Jeg fyldte hele mediebilledet. Og det havde jeg det meget, meget dårligt med. Især fordi regeringen havde fremlagt folkeskolereformen, men den forsvandt fuldstændigt på grund af min sag, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.