Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danmark har ikke just været inde i en stærk slutrunde-gænge under landstræner Gudmundur Gudmundsson, der er i to forsøg ved VM i 2015 og EM i 2016 ikke har hentet medaljer, og derfor vakte det bekymring at se en ny usikker første halvleg fra det danske hold, da OL-turneringen blev sat i gang mod Argentina.

Det stod kun 10-10 ved pausen efter en første halvleg, hvor Gudmundsson efter opgøret, som blev vundet med 25.19, erkendte, at danskerne havde haft det svært.

»Det er et svært hold at spille angreb mod, de står langt ude på banen, og det gør det svært at få flow i spillet. Vi havde problemer i første hlavleg. Vi skabte dog store chancer, men brændte fem klare, og hvis vi scorer på fire af dem, så fører vi jo 14-10.Det var ikke alt, der var dårligt, men vi fik ikke flow i spillet,« erkendte islændingen.

Han ændrede nogle ting fra anden halvlegs start og var lettet over at se det virke.

»Det var en lettelse for hele holdet, at vi fik det løst.«

Du siger en letttelse, fortæller det så også, at der var an anspændthed?

»Ja, det er første kamp i en slutrunde, og den er, som sådan en kamp er. Der er jo pres på, vi vil præstere, og vi vil vinde, og vi har ikke vundet sidste gang, og hvad ved jeg, og OL er stort, så der er mange ting,« sagde han og fortsatte:

»Vi har forberedt os længe. Første kamp kan blive svær, men jeg er også glad for mange ting. Vores målmænd står godt, forsvaret er godt hele kampen, og kontraen kommer i gang.«

Var du nervøs undervejs for, om I var for anspændte?

»Jeg vil ikke sige nervøs, men jeg var bare spændt, for vi har forberdt os i fire uger, vi har været her i en uge, så er det jo bare at komme i gang. En første kamp i en stor slutrunde er som at komme i en finale, fordi det er så vigtigt for sjælen at komme godt i gang.«

Når han falder i søvn i den olympiske by i aften, vil det være med lidt mere ro i sjælen.

 

Andre læser også