Tina Mweni fandt sin far i Kenya gennem TV2-programmet 'Savnet'. Som en bonus fik hun også kontakt til en søster og fire brødre, hun ikke vidste, hun havde. Nu har hun opsagt sin lejlighed i København, fordi hun vil bruge mere tid med familien i Kenya.

Torsdag aften sendte TV2 programmet 'Savnet', hvor den 27-årige musiker Tina Mweni tager til Kenya for at opsøge sin far. Tina flyttede som ganske lille fra Kenya til Danmark med sin mor, og siden har hun ikke set sin far. Efter moderens død for 8 år siden opstod der en længsel i Tina efter at opsøge sine rødder i Kenya.

Og som man kunne se i 'Savnet' torsdag aften, endte Tinas rejse til Kenya lykkeligt. Hun fandt sin far, genskabte forbindelsen til sin familie i Kenya, og fik dermed udfyldt et tomrum i sit indre. Med det var ikke uden frygt, at Tina begav sig ud på sin rejse.

- Jeg var nervøs for, hvordan han ville tage imod mig. Om han ville føle sig afsløret på en eller anden måde, eller om det ville være upassende for ham i hans liv, at jeg kom. Men det gik meget bedre, end jeg havde forventet. Og det gør ikke ondt på samme måde mere, nu hvor jeg ved, at der er noget tæt familie derude, siger Tina Mweni til bt.dk

Lejligheden i København opsagt

Efter de flossede familiebånd igen er knyttet sammen, er Tina nu parat til at lægge sin tilværelse totalt om. Nu er det nemlig tid til at dyrke familien i Kenya.

- Jeg har rent faktisk opsagt min lejlighed, fordi jeg gerne vil til Kenya, og det kan ikke betale sig for mig at have en lejlighed, jeg ikke er i, siger Tina og forklarer, at hun fremover vil rejse til Kenya i et par måneder af gangen og så tage tilbage til Danmark for at arbejde.

Da Tina Mweni tog til Kenya med en veninde og et kamerahold, var det alene med en gammel adresse til en postboks i byen Kajiado som eneste ledetråd. Men missionen lykkedes, og hun kom tilbage til Danmark efter at have genskabt forbindelsen til en hel familie. Om sin medvirken i programmet 'Savnet' siger Tina til bt.dk:

- Det er i hvert fald ikke noget, jeg fortryder, for jeg vil gerne fortælle min historie, og jeg er glad, hvis det kan inspirere andre til at tage det skridt.