Ejeren af den Skoda Fabia, der blev molestreret af Cirkus Arenas løbske elefanter, kan ånde lettet op

Undskyld, forsikringsselskab. Men min bil blev smadret af tre løbske og vrede cirkuselefanter på vej hjem fra et havbad.

Det lyder som en af de mere farverige undskyldninger fra forsikringsselskabernes samling af bortforklaringer. Men ikke desto mindre er det sandheden.

Lørdag blev en sort Skoda Fabia faktisk molestreret af tre løbske cirkuselefanter. Ved Karrebæksminde Strand på Sydsjælland.

Og ja - forsikringen dækker den vanvittige skade, lyder beskeden.

»Det vil den gøre, ja. En klassisk bilforsikring med kasko dækker alle pludselige skader. Det gælder altså også elefantangreb, selv om det er i Danmark, hvor der ikke er mange løbske elefanter,« siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent ved Forsikringsoplysningen, der er forsikringsselskabernes fælles informationstjeneste.

Det sjældne optrin udspillede sig lørdag, da tre cirkuselefanter fra Cirkus Arena skulle til stranden for at bade i det kølige havvand. Pludselig satte de tonstunge dyr i løb væk fra stranden med kurs mod de farverige cirkustelte.

Det betød, at alt der stod i vejen for dyrene fik en hård medfart, hvilket altså også gik ud over den sorte familiebil. Bilen blev ‘flyttet’ på en hårdhændet måde og efterladt bulet og skrammet.

»Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt om en lignende forsikringsskade på dansk grund,« siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

Cirkus Arenas presseansvarlige fortalte hurtigt, at cirkus selvfølgelig ville dække omkostningerne. Men Forsikringsoplysningen råder den uheldige Skoda-ejer til i første omgang at anmelde skaden til sit eget forsikringsselskab.

»Det er meget nemmere. Så kan de få skaden dækket i første omgang. Dernæst kan deres forsikringsselskab og Cirkus Arena så aftale, hvem der skal betale regningen i sidste ende,« lyder det fra Anja Lintrup Sørensen.