- Oliver har det godt og er i sikkerhed.

Sådan siger danske Thomas Sørensen, der i morges mistede tålmodigeheden med myndighederne efter en årelang strid om forældremyndigheden fem-årige søn Oliver, som han har sammen med sin østrigske eks-kone, Marion Wailharter, 40.

- Jeg har fulgt alle de danske retskrav, jeg har været underlagt. Og jeg har ingen intentioner om at Olivers mor ikke skal se ham, siger Thomas Sørensen.

I øjeblikket befinder han sig et hemmeligt sted i Europa, på flugt fra en arrestordre udstedt af østrigs politi, som betragter Thomas' handling som en bortførelse. På trods af en dansk landsrets-afgørelse, som gav Thomas forældremyndigheden efter Marion Wailharter havde bortført Oliver til Østrig, har Marion Wailharter nægtet at udlevere Oliver. Og i januar i år afviste en østrigsk domstol at følge den danske dom, på trods af at begge lande har tilsluttet sig den såkaldte Haager-konvention, som handler om den slags sager.

Olivers mor, Marion Wailharter, kontaktede bt.dk efter at have læst bt.dks omtale af sagen.

- Den person der har brug for mest hjælp lige nu er Oliver, han er bange, han matte i dag opleve at blive bortført på meget traumatisk vis ved at blive revet ud af bilen af sin far, mens hans mor blev hold tilbage af en fremmed mand, og moren skrigende om hjælp ikke kunne hjælpe ham på nogen måde, skriver hun i mailen..

Har mange støtter

Den danske borgerrettighedsforening Borgersagen har ydet Thomas Sørensen juridisk assistance og hjælp gennem hele sagen, og den vil nu forsøge at hjælpe ham - Thomas Sørensen og hans støtter var ved at bringe sagen for Menneskerettighedsdomstolen i Haag, da Thomas Sørensen mistede tålmodigheden. Han fik lov til at besøge sønnen i tre timer for få dage siden.

30. marts. skriver Thomas Sørensen på facebook-side 'Hvor er Oliver?', at han igen er nede i Graz for at besøge sin fem-årige søn.

- Venter på et af de alt for få og korte besøg med Oliver i eftermiddag. Kl. 13. bliver jeg lukket ind i et lille rum, hvor jeg kan have tre timer sammen med Oliver. Bliver dejligt at se ham igen', skrev Thomas Sørensen på siden i fredags.

Han fortæller videre, hvordan han har tænkt over situationen.

- Mens jeg venter, tænker jeg over, hvor utroligt det er, at ingen danske myndigheder kan hjælpe - Oliver har nu været bortført til et andet EU land i halvandet år ...uden at nogen reagerer.

Historien blev første gang bragt i Aftenshowet på DR1 i august måned sidste år, hvor Thomas Sørensen selv stod frem og fortalte om sin kamp for at få Oliver tilbage.