Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En stripper til dette års kapsejlads har i den grad sat gang i debatten.

Bare bryster, en masse creme og en lapdance foran de 30.000 deltagere til kapsejladsen i Aarhus 29. april er blevet kaldt både blufærdighedskrænkende, sexisme og fysisk forulempende.

Siden har syv kvinder klaget til Aarhus Universitet og Økonomisk Forening over stripshowet.

»Først var jeg lidt i chok – jeg syntes, det ødelagde stemningen. Jeg ved godt, sexisme er en del af livet. Men det er et fælles arrangement, og de har ikke skrevet på forhånd, at der ville komme en stripper. Det kan godt være, det er en tradition, men jeg vidste det ikke,« sagde Christine Vestergaard, som stod i front på klagen, til Århus Stiftstidende.

Og det kommer bag på Dansk Showservice, som er bureauet, stripperen blev booket igennem.

»Vi har booket artister til Universitetsparkens kapsejlads i Aarhus flere gange, det har været en tradition,« skriver virksomheden i et skriftligt svar til B.T.

»Vi har aldrig før været ude for, det har skabt problemer. Tværtimod har det været et festligt indslag til den store fest.«

Firmaet understreger, at stripperne i årenes løb også har haft en god oplevelse.

»Artisterne er blevet taget godt imod, og det har været en rigtig god oplevelse for dem også:«

De er dog trætte af, at det nu er kommet frem, at nogle kvinder har oplevet det sexistisk.

»Et stripshow er en form for festlig underholdning, som er meningen at skulle skabe noget sjov og glæde til festen,« forklarer de.

»Vi er selvfølgelig kede af, hvis nogle har følt sig krænket, men vi har booket en artist, der har udført sit arbejde,« afslutter Dansk Showservice.