Lyt til artiklen

Se interviewet med Ice-T øverst i artiklen.

Blandt de helt store navne på årets Northside Festival er den legendariske amerikanske rapper Ice-T. Men i Ådalen i Aarhus leverede han noget helt andet end det, der gjorde ham kendt.

I optakten til årets Northside spurgte B.T. festivalens talsperson, John Fogde, hvad der kunne blive årets overraskelse. Her er, hvad han svarede:

»Det kan være Ice-T og Body Count, som er meget hård thrashmetal og måske det hårdeste, vi nogensinde har haft. Man får sig en overraskelse, hvis man forventer hiphop.«

Så hvis man var mødt op på festivalpladsen for at høre hiphop, har man formentlig fået sig noget af en overraskelse. Netop det faktum, at mange formentlig forbinder Ice-T mere med hiphop end thrashmetal fik B.T. muligheden for at spørge den verdenskendte musiker om:

»Jeg prøver ikke at forvirre folk. Når jeg laver et Ice T-show, er jeg booket som Ice-T. Jeg tror, når man ser, det er med Body Count, ved de fleste, at det et er et rockshow. Body Count har jo eksiskeret de sidste tyve år.«

Hug til publikum

Han fortalte også, at overgangen mellem at spille rap, når han optræder i eget navn, og metal, når han optræder med Body Count, efterhånden er blevet ganske flydende:

»Jeg har glemt, hvordan overgangen er. Det er så mange år siden. Det var i 1992, vi kom ud med det første album. Det hele er bare musik for mig, og det er bare mig, der står forrest og råber nogle tekster. Forskellen er enten at have en dj-pult eller et band bag sig,« sagde Ice-T og fortsatte med en opsang til Northside-publikummet:

»Publikum – metalpublikummet er meget mere aggressivt. I dag var det sløveste metalpublikum, jeg nogensinde har oplevet. Nu kan jeg høre, hvad det virkelig er de kommet for at høre. De er bare kommet for at falde i søvn. Hvad fanden er det for noget, der spiller lige nu? Haha,« lød det fra Ice-T, mens gruppen Cigerates After Sex kunne høres i baggrunden.