Thomas Helmig havde hustruen, Renee Toft Simonsen, med, da han fik tildelt Æresprisen ved det store DMA-show i Forum i København, lørdag aften.
Thomas Helmig havde hustruen, Renee Toft Simonsen, med, da han fik tildelt Æresprisen ved det store DMA-show i Forum i København, lørdag aften. Foto: Arkiv: Martin Ballund

Der findes næppe et menneske i hele kongeriget, der har været ung fra 80'erne og frem, der ikke kender ham

Thomas Helmig har om nogen været soundtracket til en hel ungdom. Ikke mindst i 80'erne, da han stod udenfor og bankede på. Lørdag aften fik han så branchens officielle anerkendelse, da han blev tildelt Danish Music Awards Ærespris ved det store DMA-show i Forum i København.

- Jeg synes også i al beskedenhed, at jeg har gjort mig fortjent til den, sagde han, da BT talte med aarhusianeren efter showet.

- Men på trods af det, så er jeg stadig enorm stolt over at modtage den. Det er en stor ære.

Det er langt fra første gang, at hitsnedkeren fra smilets by oplever at blive kaldt på scenen for at modtage en DMA-award. Det har han prøvet hele 13 gange forud for æresprisen i Forum.

- Jeg har været glad for alle de priser, jeg har fået gennem tiden, men denne pris er noget specielt. Det er et akademi, der har valgt mig, der er fuld af mennesker, jeg respektere meget højt, sagde han og fortæller, at han har været lykkelig for alle de priser han har modtaget gennem tiderne.

- Ja, det er min 14. grammy. Men for mig er det sgu ikke blevet en vane at få en pris. Jeg er jo en type, der tager lang tid mellem min udgivelser, så jeg er ikke i det her hele tiden. Jeg kan ikke huske hvornår, jeg sidst har været til en grammy-uddeling. Jeg sidder mest derhjemme og skriver musik, og så melder jeg min ind i kampen, når jeg har noget nyt at byde ind med.

Selvom Thomas Helmig, der fylder 48 år på torsdag, har været med i gamet i tæt ved 30 år, så føler han sig langtfra slidt.

- Jeg tror aldrig, at jeg kommer til at føle mig gammel i det her. Men der er selvfølgelig kommet en ny generation, der laver noget andet musik end det, jeg gør. Men det synes jeg er fedt, det er jo den vej musik skal gå. Jeg laver selvfølgelig min musik ud fra et andet udgangspunkt end det de unge gør i dag. Men det ville da også have været mærkeligt og patetisk, hvis jeg ikke gjorde det.

Men på trods af forskelligheden, så ser veteranen stor muligheder i den danske musikscene, han betragter fra den helmigske base i Aarhus.

- Musikscenen har i for mange år været alt for konform og gerne ville please alle. Men kunstner som Niklas, Klumpen og Raske Penge og Lukas Graham de er flabede ad helvede til. Det kan jeg rigtig godt lide. Det at flabetheden er kommet tilbage, det er et sundhedstegn.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.