Popdrømme er ofte ungdomsdrømme. Men på sit 6. album under eget navn, drømmer 75-årige Bo Schiøler stadig om den perfekte popmelodi.

Efter 850 komponerede sange, hvoraf 590 allerede er udgivet, kender de fleste bedst Bo Schiøler fra de 44 år, han tilbragte som kultur-indpisker og musikalsk inspiration på Vesterbros Ungdomsgård.

I 70'erne og 80'erne toppede Ungdomsgårdens og Schiølers musik ligefrem hitlisterne.

Men bare fordi alderen er blevet højere og salgssuccessen mindre, så kan intet stoppe kreativiteten.

Bo Schiøler sammen med daværende prinsesse Alexandra i 2003.
Bo Schiøler sammen med daværende prinsesse Alexandra i 2003. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

På det nye album 'Rapsodi for drømmere', der netop er udkommet, føjer Bo Schiøler således 13 spritnye sange til sit imponerende bagkatalog.

Og blot få dage efter sin 75. fødselsdag beskriver den danske musiklegende, der ikke alene er ridder af Vesterbro men også vaske ægte Ridder af Dannebog, fortsat, hvordan det er at være moden dansker.

»Det er sange om levet liv, til alle dem, der stadig kan lide livet. Det handler om, at tænke, føle og handle - Glæde og sorg,« siger Bo Schiøler.

Bandet, der backer den aldrende gadedreng op, hedder meget passende 'skavankerne'. Som i 'Bo Schiøler og skavankerne'.

Og ifølge solisten er det ikke bare lyst men også nødvendighed, der driver værket. Han kan ikke lade være.

 Cover til Bo Schiølers nye album.
Cover til Bo Schiølers nye album. Foto: PR
Vis mere

»Musikken bed sig fast. Musikken bev en livslang passion. Et ægteskab for livet. En trofast partner. Jeg elskede musik. Og jeg elskede ord. Og jeg elsker det stadig,« fortæller Bo Schiøler, der som 13-årig startede sin musikalske karriere som guitarist for Skiffle-orkesteret Rødderne.

Mandskabet på det nye album er som følger:

Bo Schiøler: Sang og akustisk guitar Jens Muhlig: El- og akustisk guitar Lennie Hedegaard Jakobsen: Kor Rune Wilken: Klaver og orgel Jens Birkedal: El- og akustisk bas Christian Winding: Trommer og Percussion GÆSTEMUSIKERE: Kristian Jørgensen: Violin og Lars Schiøler: Add. guitar, el-bas, keys, kor og programmering Producer/arrangør: Lars Schiøler.