At den amerikanske sanger John Grant er vild med Danmark, er vist ikke ligefrem en hemmelighed. Og han forsømte heller ingen chance for at hylde de fremmødte under koncerten søndag eftermiddag på årets NorthSide, hvorefter han smilende meddelte, at han netop har indspillet en ny plade, som han "glædede sig til at spille, når jeg selvfølgelig kommer tilbage til Danmark."

Den tidligere frontmand i The Czars fik sit helt store gennembrud med "Queen of Denmark" og er jævnligt på besøg i Danmark, og det er da heller ikke mere end et par uger siden, han annoncerede en Europa-turné, hvor han ifølge planen både lægger vejen forbi Voxhall i Aarhus og Vega i København.

Læs også:

Det er to år siden, John Grant udsendte sit andet soloalbum "Pale Green Ghosts", som bl.a. havde den irske Sinead O'Connor med på kor. Et stilskifte i retningen af noget mere elektronisk kvitterede den engelske avis The Guardian for med at kåre "Pale Green Ghosts" som et af de bedste albums i 2013. Hvad der venter på tredje soloudspil fra John Grant, der efterhånden har taget permanent ophold på Island, er ikke til at spå om, men ventetiden på det nye album, der endnu ikke har fået releasedato, kan evt. fordrives med indspilningen af tidligere sange, som Grant lavede sidste år med BBC Philharmonic Orchestra.