»Jeg har kendt Kevin i mange år – han har ikke ændret sig.«

For ti år siden kæmpede brasilianeren Felipe Nasr med Kevin Magnussen om det britiske Formel 3-mesterskab. Forholdet mellem de to kommende Formel 1-kørere var ikke det bedste, og nu er den gal igen.

I IMSA-løbet i Long Beach natten til lørdag kæmpede Magnussen hårdt med Nasr – FOR hårdt efter Nasrs mening.

»Jeg forstår ikke, hvorfor han kørte så hårdt, når han ikke engang er med i kampen om mesterskabet,« sagde Nasr efter at have vundet løbet ti sekunder foran danskeren.

Felipe Nasr var utilfreds med Kevin Magnussens kørsel i Long Beach.
Felipe Nasr var utilfreds med Kevin Magnussens kørsel i Long Beach. Foto: Grand Prix Photo

»Men det er den slags, man forventer af ham,« fortsatte Nasr om sin danske rival.

Magnussens Cadillac fra Chip Ganassi Racing bar efter løbet præg af flere mindre sammenstød med både konkurrenter og betonmurene omkring banen.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Magnussen, der sammen med codriver Renger van der Zande har scoret tre andenpladser og en tredjeplads i de fire seneste IMSA-løb.

Men Magnussen har altid været kendt – og elsket af tilskuerne – for sin aggressive kørsel. »Jeg kæmper altid så hårdt, som jeg overhovedet kan,« har han tidligere sagt til B.T.

Kevin Magnussen og Renger van der Zande sluttede på andenpladsen i Long Beach, men er ude af kampen om IMSA-mesterskabet. Foto: Grand Prix Photo

Med ét løb tilbage – Petit Le Mans på Road Atlanta-banen midt i november – er Magnussen og van der Zande realistisk set ude af mesterskabskampen, der nu står mellem Nasr og hans codriver, Pipo Derani, og Ricky Taylor/Filipe Albuquerque.

Felipe Nasr vandt det britiske Formel 3-mesterskab 2011 med 81 point mere end Magnussen på andenpladsen. Brasilianeren kørte Formel 1 for Sauber-teamet i 2015-16 med en femteplads som bedste resultat.

Kevin Magnussen kørte Formel 1 fra 2014-20 for McLaren, Renault og Haas med en andenplads som bedste resultat. Både Nasr og Magnussen scorede deres bedste Formel 1-resultat i deres debutløb.